Još jedan od kolača koji se ne peku, lagan je i ukusan! Malo keksa, kokosa, čokolade i eto ga!
Sastojci:
Podloga od keksa:
- 300 g mljevenog keksa
- pola čokolade za kuhanje
- 200 g otopljenog maslaca ili više po potrebi
- 4 žlice kokosa
Krema:
- 1 pakiranje proizvoda Krema za torte Dolcela
- 1 mliječna čokolada (naribana)
- 300 ml mlijeka
Ukras:
- šlag pjena
- 125 ml mlijeka
Priprema:
Podloga: mljevenom keksu dodati kokos, te otopljnu čokoladu i maslac. Umijesti smjesu. Namastiti s malo maslaca kalup za torte i smjesu utisnuti.
Ostaviti u hladnjak dok pripremite kremu i šlag pjenu.
Kremu izraditi po uputstvu i dodati joj izrendanu mliječnu čokoladu, te još malo mikasati.
Pripremiti šlag pjenu.
Izvaditi kalup iz hladnjaka i na smjesu od keksa staviti kremu s komadićima čokolade.
Ukrasiti šlag pjenom.
Ostaviti u hladnjaku oko 2 sata prije skidanja kalupa.
p.s. Iako na pakiranju od Kreme za torte piše dodati maslac nakon izrade, to preskočite. Ja radim bez njega.
Posluživanje:
Ovakve stvari poput ove Kreme za torte Dolcela olakšavaju moj boravak u kuhinji. Sve bude brzo gotovo i zašto si ne olakšati malo kad to mogu?
Izvor: domaci-kuhar.com
0 komentari: