04. 07. 2015.

PRAVI HIT OVOG LJETA KOLAČ KOJI OSVJEžAVA BOLJE NEGO BILO KOJI DRUGI: TURSKI SPECIJALITETET: TRI LEĆE

By admin   Posted at  16:42   6 comments



Svaki put u slasticarnici kad pojedem jedno trilece meni je sramota da uzmem josh hahahh,toliko volim ovaj kolac sto  se gostim svaki put kod kuce:) Evo jedan prelepi recept koji lako se pravi a josh lakshe ispari !!!
Sastojci



6 jaja,250gr secer, 300 gr.brashno pecivo i vanila
preliv-1kg punomasno mleko,750ml hopla,i 250 ml sojino mleko
karamel- 4 kashike secer se otope da stane braon onda sipash 50ml.mleko malo se karamelizira i zgusne to je to!
Priprema

1.
Jaja i shecer umutiti pa dodati brasho,pecivo i vanilaa.Smesa se stavi u cetvrtasti pleh i pece se 15-20 min na 200 c.

Kada je gotov izvadi se i istrese naopacki malo se prohladi u meguvremenu u isti pleh sipash pola od mleka i vratish opet peceni kolac drugu polovinu mleka posipesh odozgo.Lakshe nemoze biti Odozgo stavish karamel i pojedesh pola pleha hahahah prijatno!



Posluživanje



Mleko (tri vida-  mleko ,hopla i sojino  mleko) promeshash zajedno i treba da bude hladno ne toplo!!





www.coolinarika.com

Broj komentara: 6:

  1. Tacno...sta je hopla?Totalno nejasan recept kao da je recitovala pesmicu

    OdgovoriIzbriši
  2. Tacno...sta je hopla?Totalno nejasan recept kao da je recitovala pesmicu

    OdgovoriIzbriši
  3. Jel se s 1kg punomasnog mlijeka misli na 1l mlijeka ili na 1kg mlijeka u prahu, pa da se sve. Zajedno umuti sa slagom i sojinim mlijekom? Hvala :-)

    OdgovoriIzbriši

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.