Pamtite li miris i okus domaćih mekanih bakinih kiflica? Sada ih možete napraviti i sami!
Ovim odličnim receptom oduševit ćete svoje ukućane i goste, piše Dnevno.
Sastojci
1 kg brašna
500 ml mlijeka
300 ml ulja
2 jaja
2 čajne žlice šećera
1 čajna žlica soli
50 g svježeg kvasca
1 jaje (za premazivanje)
Priprema
U mlijeko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera. U drugoj posudi pomiješajte ulje, jaja, šećer i sol, a zatim dodajte i mlijeko s kvascem. Dodajte brašno i zamijesite tijesto pa ostavite 30 minuta na toplom mjestu da nabuja.
Tijesto podijelite na tri dijela. Svaki dio posebno razvucite i razrežite na 12 dijelova ili 16 ako želite manje kiflice. Margarin (50 grama) istopite i pomoću četkice premažite svaki trokut tijesta, a onda zarolajte kiflice. Posložite ih u posudu u koju ste prethodno naribali margarin (oko 75 gr) i ostavite još 30 minuta na toplom mjestu.
Kiflice premažite jajetom i posipajte sezamom ili kimom.
Pecite kiflice u zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 18 – 20 minuta.
Izvor: haber.ba
0 komentari: