24. 10. 2015.

"FINA ROLADA" ..vreme oblatni:)), moram da priznam da ih nikad nisam nesto posebno “rolala” uvek me je strah tih “mokrih” oblatni – al ovaj recept uspijeva, tako dobro izgleda…MORATE PRIZNATI

By admin   Posted at  23:24   No comments



Sastojci za bijeli i crni nadjev:

2 jaja
15 dkg šećera


20 dkg margarina ili maslaca
20 dkg nasjeckanih žele bombona
10 dkg bijele čokolade
10 dkg tamne čokolade
10 dkg mljevenog keksa
10 dkg grožđica
5 dkg rezanih oraha
1-2 žlice ruma
još potrebno
2 lista oblatne

Priprema:
1.
Oblatne stavite između vlažnih krpa i ostavite da omekšaju.
2.
Grožđice prelijte rumom i ostavite da malo odstoje.
3.
Jaja i šećer kuhajte na pari dok se ne počne zgušnjavati. Maknite s vatre i dodajte na kockice natrganu bijelu čokoladu te miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi.
4.
Odmah u vruće dodajte i margarin i dobro izradite.
5.
Podijelite na dva dijela – u jedan dio dodajte 5 dkg mljevenih keksa i narezane žele bombone.
6.
U drugi dio dodajte rastopljenu tamnu čokoladu, grožđice, nasjeckane orahe i ostatak keksa.
7.


na jednu oblatnu razmažite prvo bijelu kremu s bombonima, pokrijete drugom oblatnom i razmažite tamnu kremu. Lagano pritisnite i zatim dobro zarolajte. Ostavite da se kreme dobro stegnu, pa onda režite.

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.