30. 10. 2015.

MEĐIMURSKI LANGUŠI! ŽELIM PODIJELITI S VAMA OMILJENI RECEPT ZA LANGUŠE S KOJIMA SAM SE SUSRELA JOŠ U RANOM DJETINJSTVU I JOŠ UVIJEK ME NANOVO ODUŠEVLJAVAJU SVOJIM SPECIFIČNIM OKUSOM I JEDNOSTAVNOŠĆU IZRADE,

By admin   Posted at  00:24   No comments



miris vrućih mekanih languša danas mami sve moje najmilije od najmlađih do najstarijih…
SASTOJCI
Sastojci za dizano tijesto:
1 kg glatkog brašna
500 ml tekućeg jogurta
40 g kvasca


1 žlica šećera


  3 male žličice soli
1 kom praška za pecivo
2 kom jaja
1 šalica mlijeka
0,5 l ulja za prženje (biljno, maslinovo)

PRIPREMA
1.
Prosijte brašno s praškom za pecivo, dodajte ostale sastojke i dignuti kvasac u toplom mlijeku i žlici šećera i umijesite mekano tijesto, ali da se ne lijepi previše za podlogu, toliko da se bude dalo s njim raditi.
Tijesto stavite u plastičnu zdjelu i pokrijte prozirnom folijom i ostavite pola sata dizati. Dok se digne vadite hrpice tijesta veličine jabuke i složite u loptice, podlogu malo nauljite i rastežite svaku lopticu na veličinu tavice u kojoj ste zagrijali ulje te stavite peći na vruće ulje. Dok se peku nek budu najprije poklopljeni nekoliko minuta, a onda provjerite vilicom da li nisu presvijetli ispod i dok se malo zarumene okrenite i još pecite nekoliko minuta, fino će se dizati i napuhnuti mjehurići zraka.


  Pečene languše stavljajte na papirnate ubruse da malo upiju ulje i servirajte još vruće.
Možete ih premazati ketchupom ili nasjeckanim češnjakom ili naribanim sirom (Gauda, Trapist), majonezom, prženim lukom ili preljevom po vlastitoj želji.


Pecite languše svojoj obitelji i prijateljima koji će biti oduševljeni i uživajte!!!
2.
DOBAR TEK!!!
Posluživanje
Tijesto za languše je praktično jer ga možete pokriti prozirnom folijom i čuvati u hladnjaku i do tjedan dana, te peći po potrebi, a okus languša je izvanredan.
http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.