Da bi uradili vernu kopiju originalnog proizvoda, moramo se drzati originalne deklaracije proizvodjaca, na kojoj je pod obavezno naveden i sastav tog proizvoda. Sve sto sledi dalje u receptu je plod dugotrajnih isprobavanja i kombinacija kolicina, kao i dugo iskustvo rada sa kokosom. Ako budete ispostovali sve dalje navedeno, pred vama ce se naci cokoladice za koje cete reci , E to je bas to,. Recept je nastao zahvaljujuci mom veoma zahtevnom sinu i njegovoj ljubavi prema brendiranim slatkisima a narocito ovom. Kako mu je juce bio rodjendan uz slavljenicku tortu bio je obavezan i baunty.
Sastojci
250 gr kokosovo brasno krupnije mleveno
200 ml mlecne pavlake za slag nezasladjene
150 gr putera
150 gr secera
1 kasicica vanilin secera
par zrnaca soli
300 gr iskljucivo mlecne cokolade
Priprema
1.
Zagrejte pavlaku, secer, puter, vanilin secer i so , mesajte da bi se secer otopio i kad prokljuca dodajte kokosovo brasno i sve pazljivo mesanjem sjediniti.
A sada najveca razlika u odnosu na postojece recepte. Smesu prerucite u pleh oblozen papirom za pecenje, razvucite je na prst debljine ili kako je vama lepse, blago izravnajte, pokrite je providnom samolepivom folijom i nekom krpom kao kad pravite kiselo testo i pustite da se prirodno ohladi / 1-2 sata /.
Razlog za ovo je da ce za tih 1-2 sata kokos, koji je inace dobro dehidriran, upiti vlagu i ukus iz pavlake i putera.
Ovo ne vazi za recepte radjene sa margarinom , jer iz meni nepoznatih razloga, kokos u margarinu nece da upija vlagu. Valjda i on kao i ja ne voli margarin.
2.
Posle otprilike 2 sata, ponovo blago izravnati masu i prebaciti je u frizider.Moj savet je da dan ranije sve ovo uradite, da bi masa mogla lepo da se rashladi i postane laka za rad.
3.
Izvadite masu iz pleha sa sve hartijom, i secite u komade zeljene velicine.Originalni bounty je velicine 6 x 2.5 cm. Masu secite ostrim jako tankim nozem, sekacem za testo ili sekacem za picu. Posle svakog reda isperite secivo, da bi vam ivice bile ravnije.
Sad je momenat da odlucite hocete li ih sve prelivati cokoladom ili cete deo zalediti za neki drugi put.
4.
Sam postupak prelivanja cokoladom je krajnje jednostavan. Cokoladu otopiti u dubljoj vatrostalnoj posudi nad parom , na 100 gr ovog puta mlecne cokolade, dodati 2 supene kasike ulja. Kada se cokolada rastopila, umakati,/ ja to radim obicnom viljuskom/, predhodno rashladjene kocke, sacekati da se malo ocede na viljusci i redjati na hartiju za pecenje. Prelivene kocke vratiti u frizider i kad se cokolada na njima stegne, ocistite ih od viska cokolade koju mozete da vratite u posudu za topljenje , i ponovite postupak prelivanja.
Ne zaboravite da sloj cokolade mora biti deblji bas kao i kod originala.
Slatkoca originalnog bountyja dolazi od cokolade spolja dok je fil od kokosa manje sladak ali zato sa prepoznatljivom i neodoljivom aromom.
Ukrasiti ih mozete na razne nacine ili jednostavno ostavite bas takve, kako ih moj sin i najvise voli.
Ovi su malo doterani radi slikanja, a i da neko ne pomisli ,vidi ova kupila i slikala.
5.
VAZNA NAPOMENA
Ulje koje koristim za omeksavanje cokolade je uvek i iskljucivo od semenki grozdja, koje svojom prefinom i diskretnom aromom nikada nece dominirati vasim kolacicima.
Posluživanje
Moze kao na slici ali rizikujete da bacite pare, narocito ako ih kupujete u Beogradu, jer su uglavnom jako bajati, ali su super pozadina za sliku
0 komentari: