11. 11. 2015.

DUO OBLATNE SPREMNE ZA POLA SATA

By admin   Posted at  00:40   No comments

jako fine i dekorativne



Sastojci
Tamna smjesa:
2 jaja
150 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
100 g margarina
100 g mljevenih oraha


1 vrećica burbon vanilin šećera
mješanog suhog voća ili žele bonbona po želji
Svijetla smjesa:


  100 ml vode
150 g šećera
170 g mljevenih petit keksa
50 g margarina
par kapi arome lješnjaka
Još potrebno:
3 lista manjih oblatni

Priprema
Tamna smjesa:
1.
Jaja i šećer kuhati na laganoj temperaturi i dodati čokoladu i margarin. Zatim dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati. Vruće staviti na oblatnu i poklopiti s drugom oblatnom na koju ide svijetla smjesa.
Svijetla smjesa:
1.
Vodu i šećer prokuhati da se malo zgusne i u vruće dodati margarin. Kad se margarin otopi umiješati kekse i aromu lješnjaka. Vruće izliti na oblatnu i poklopiti s još jednom oblatnom te opteretiti daskom ili težim predmetom.  Ostaviti da se suše preko noći.
Posluživanje


  Za velike oblatne (27x37cm) izradite smjesu za 1,5 dozu.
Verzija s oblatnama-polutkama:


Za pakovanje polutki (samo jedan list) dovoljno je doza i pol. U polutke namazati smeđi dio, prekriti ravnom oblatnom, namazati svijetlom kremom te prekriti oblatnom.
Možete i direktno svijetli dio namazati na tamni i prekriti jednom ravnom oblatnom.

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.