17. 11. 2015.

JEDNOSTAVNI ROLAT SA JABUKAMA

By admin   Posted at  00:20   No comments



Jesen je opet tu nudeci nam obilato i nesebicno svoje darove . Tako Vam i ja poklanjam ovaj fini rolat od jabuka

Jesen je opet tu nudeci nam obilato i nesebicno svoje darove . Tako Vam i ja poklanjam ovaj fini rolat od jabuka .
Sastojci:
4 – 5 jabuka nakiselih


4 kom jaja
120 gr secera
120 gr brasna
1 kasicica praska za pecivo


  4 velike kasike vode
malo limunovog soka
cimeta po ukusu
Priprema:
Oguliti jabuke , preseci na cetvrtinu a zatim ih tanko iseci na snite . Staviti jabuke u ciniju i poprskati ih sokom od limuna da ne bi pocrnele . Tepsiju obloziti papirom za pecenje , poredjati snite jabuka tako da se krajevi malo poklapaju . Posuti ih cimetom prema ukusu . Ostaviti tepsiju na stranu dok se priprema smesa od jaja . Odvojiti belanca i zumanca . Izmesati brasno i prasak za pecivo . U zumanca dodati secer i miksirati ih dok ne pobele i ne postanu penasta . Nastaviti sa mesanjem dodajuci kasiku po kasiku vodu , miksirati dok se secer ne otopi . U umucenu smesu u 3 – 4 navrata dodavati brasno koje je prosejano .


  Odvojena belanca umutiti u cvrstu penu i sjediniti ih pazljivo sa smesom jaja i brasna . Smesu preliti pazljivo preko isecenih jabuka i pomocu kasike ili noza je ravnomerno poravnati . Peci rolat na 180 C oko 15 – 20 min . Izvaditi rolat iz rerne , ostaviti ga oko pet minuta u tepsiji a zatim ga izvaditi iz tepsije i uviti u rolat . Ja ga nisam stavljala

i uvijala na kuhinjsku salvetu vec sam koristila dva papira za pecenje . Prilikom uvijanja u rolat treba uvijati polako i pazljivo da ne bi pucao . Rolat potpuno ohladiti pa ga pre sluzenja obilato posuti secerom u prahu.
www.coolinarika.com

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.