1002 zato što pretpostavljam da ih toliko ima na coolki ali na zahtjev mojih prijateljica sa fejsa da im detaljno opišem izradu ja objavljujem ovaj recept . Drage moje prije evo vam receptića pregaču oko struka i kuhaču u ruke i krećemo....
Sastojci
tjesto
600g glatkog brašna
100g oštrog brašna
4 jaja
250ml ulja(2 dc)
100ml mlijeka
1 prašak za pecivo
1 vanilija šećer
200g šećera u prahu
fil
izdubljene mrvice
200g mljevenih oraha
50g čokolade u prahu
2žlice meda
100g i šećera + dva vanili šećera
2 žlice ruma
50g maslaca + 200ml vrućeg mlijeka
dekoracija
300ml mlijeka
žuta i crvena boja u prahu
kristal šećer
Priprema
1.
Prosijte brašno
2.
Smiksajte sve sastojke ,na kraju dodajte brašno i prašak otopljen u hladnom mlijeku
3.
Tjesto koje ćete odmah izrađivati izvadite vani ostatak neka ostane u hladnjaku.
ja tjesto prije izrade još jednom zamjesim sa malkicu brašna i režem ovakve oblilike
4.
bez obzira na kolićinu brašna u receptu tvrdoću ćete morati procjeniti sami,zato uvijek napravite par probnih i stavite peći ako se puno razliju dodajte im još brašna i slobodno ih premjesite ručno ništa im neće smetati
5.
Poredajte kuglice na papirom obloženi pleh kojeg ste malo poškropili vodom, pećnicu ugrijte na 180.
6.
Sada pećnicu smanjite na 150 -160 nesmje biti veća vatra jer će vam popucati breskvice,ako se to desi prvoj tepsiji drugu smanjite obavezno
7.
Breskve vam nesmiju požutiti s gornje strane ,s donje moraju izgledati ovako odmah ih onda izvadite
8.
Kada se breskve ohlade izdubite ih a mrvice ostavita za pripremu fila
9.
FIL:Izmiksajte sve sastojke za fil povežite ga sa ugrijanim mlikom neka vam bude kremast ne presuh i punite breskvice
Ja nisam dodala cijelu dozu čokolade jer volim svjetliji fil
Maslac otopite pa ga onda dodajte u fil
10.
IZRADA DEKORACIJE:crvenu i žutu boju u prahu otopite u mlijeku
Ne pretjerujte s bojom breskve trebaju izgledati što prirodnije
11.
Breskve cjele umočite u žutu po sredini gdje se spajaju
12.
zatim u crvenu
13.
sada ih stavite na papirnati ručnik da se prosuše
14.
Tek sada ih cjele uvaljajte u šećer,neka bude finiji ne prekrupan
15.
Breskvice se mogu jesti duže vrijeme a možete ih i zamrzavati
Posluživanje
Ja sam namjerno opisala detaljno postupak bojanja jer ako vam slučajno ispucaju,ovim načinom ćete prekriti i neće se vidjeti
0 komentari: