15. 12. 2015.

1002 BRESKVICE

By admin   Posted at  01:17   No comments

1002 zato što pretpostavljam da ih toliko ima na coolki ali na zahtjev mojih prijateljica sa fejsa da im detaljno opišem izradu ja objavljujem ovaj recept . Drage moje prije evo vam receptića pregaču oko struka i kuhaču u ruke i krećemo....



Sastojci
tjesto
600g glatkog brašna
100g oštrog brašna
4 jaja
250ml ulja(2 dc)
100ml mlijeka
1 prašak za pecivo
1 vanilija šećer
200g šećera u prahu
fil
izdubljene mrvice
200g mljevenih oraha
50g čokolade u prahu

2žlice meda
100g i šećera + dva vanili šećera
2 žlice ruma
50g maslaca + 200ml vrućeg mlijeka
dekoracija
300ml mlijeka
žuta i crvena boja u prahu
kristal šećer


Priprema
1.
Prosijte brašno 

2.
Smiksajte sve sastojke ,na kraju dodajte brašno i prašak otopljen u hladnom mlijeku

3.
Tjesto koje ćete odmah izrađivati izvadite vani ostatak neka ostane u hladnjaku.
ja tjesto prije izrade još jednom zamjesim sa malkicu brašna i režem ovakve oblilike

4.
bez obzira na kolićinu brašna u receptu tvrdoću ćete morati procjeniti sami,zato uvijek napravite par probnih i stavite peći ako se puno razliju dodajte im još brašna i slobodno ih premjesite ručno ništa im neće smetati
5.
Poredajte kuglice na papirom obloženi pleh kojeg ste malo poškropili vodom, pećnicu ugrijte na 180.

6.
Sada pećnicu smanjite na 150 -160 nesmje biti veća vatra jer će vam popucati breskvice,ako se to desi prvoj tepsiji drugu smanjite obavezno

7.
Breskve vam nesmiju požutiti s gornje strane ,s donje moraju izgledati ovako odmah ih onda izvadite

8.
Kada se breskve ohlade izdubite ih a mrvice ostavita za pripremu fila

9.
FIL:Izmiksajte sve sastojke za fil povežite ga sa ugrijanim mlikom neka vam bude kremast ne presuh i punite breskvice
Ja nisam dodala cijelu dozu čokolade jer volim svjetliji fil
Maslac otopite pa ga onda dodajte u fil

10.
IZRADA DEKORACIJE:crvenu i žutu boju u prahu otopite u mlijeku
Ne pretjerujte s bojom breskve trebaju izgledati što prirodnije

11.
Breskve cjele umočite u žutu po sredini gdje se spajaju

12.
zatim u crvenu

13.
sada ih stavite na papirnati ručnik da se prosuše

14.
Tek sada ih cjele uvaljajte u šećer,neka bude finiji ne prekrupan

15.
Breskvice se mogu jesti duže vrijeme a možete ih i zamrzavati

Posluživanje
Ja  sam namjerno opisala detaljno postupak bojanja jer ako vam slučajno ispucaju,ovim načinom ćete prekriti i neće se vidjeti

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.