13. 12. 2015.

..Fine,sočne,mekane….odlične!… Zapečene šnicle…



Zapečene šnicle s puno luka,slatkoga vrhnja i sira…Spremaju se dan prije i nakon što odstoje kroz noć samo se ispeku do kraja….

Sastojci

60-80 dag šnicli(svinjetina…)


60 dag luka
1/2 l slatkoga vrhnja za kuhanje
20 dag ribanoga sira
sol,papar,vegeta,peršin
maslac i brašno za šnicle

Priprema

Šnicle narezati što tanje,istući ih s kuhinjskim batom pa začiniti s soli,paprom i vegetom.Tada ih uvaljati u brašno i popržiti naglo s obje strane na vrućem maslacu.

Luk narezati na tanke rezance i isto ga popržiti na maslacu da postane staklast.Namastiti tepsiju i na dno poslagati napola pečene šnicle.Po njima raspodijeliti izdinstani luk.



Sve zaliti s slatkim vrhnjem i ostaviti preko noći u frižideru.Nakon toga po vrhu raspodijeliti naribani sir.

Staviti peći na 200 stupnjeva u pećnicu na 20-25 minuta.Poslužiti uz salatu i bugete.

Preuzeto sa: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar