28. 12. 2015.

HRSKAVE PIROŠKE NEVEROVATNOG UKUSA. PIROŠKE BOMBICE. RECEPT



Piroške „Bombice“ oduševiće vas svojim nezaboravnim ukusom. Mnogo je ukusnije od običnih pirošaka.
Hrskavo testo je idealno u kombinaciji sa svežim paradajzom, nadevom od sira, belim lukom, začinima.
Piroške možete spremiti za doručak, užinu, kao meze za goste, jer su ukusni i hladni i topli.

SASTOJCI                                                                                                                                            
Testo


– brašno – 500g
– voda(ključala) – 250-300 ml
– biljno ulje – 4 kasike
– po 1 kašikicu soli i šećera

Nadev
– paradajz – 5 komada
– feta sir(ili sitni sir)- 200 gr
– beli luk – 2 čena
– zelen, so



PRIPREMA
Isecite paradajz na kriške. Izgnjećite viljuškom sir, (ako je u pitanju sitni sir-posolite. Feta sir ne morate soliti).  Dodajte isitnjeni beli luk i iseckanu zelen, promešajte.

U prokuvanu vruću vodu dodati so, šećer i biljno ulje. Dodati brašno i zamesiti meko testo. Ostavite testo na 30 minuta da se odmori.

Podelite testo na dva dela. Prvi deo testa razviti u krug.
Kriške paradajza rasporediti ne bliže od 3 cm jednu od druge.

Na kriške paradajza staviti nadev od sira.
Razviti drugi „sloj“ testa i pokriti njim prvi sa nadevom.



Čašom odgovarajućeg prečnika iseći piroške (kao na slici).
Tako uraditi i sa ostalim piroškama.

Peći piroške u vecoj količini vrelog ulja sa obe strane. Staviti na papirni ubrus, da se ukloni višak masnoće.

Prijatno!

Izvor:http://uspesnazena.com/

Nema komentara:

Objavi komentar