13. 12. 2015.

NESTO BRZO I JAKO UKUSNO - TOBLERONA



Sastojci
150 gr margarina ili maslaca
200 gr čokolade
2 kašike meda
200 gr šećera


1 dl koka kole
75 gr krupno mlevenih lešnika
75 gr krupno mlevenih badema
200 gr mlevenog keksa
Glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja


Priprema
1.
Lagano zagrevati  margarin, čokoladu, šećer, med i koka kolu, lagano mešajući dok se svi sastojci ne sjedine i istope.
2.
U masu dodati lešnike, badem i keks.
Dobijenu masu razliti u trouglasti pleh u koji ste prethodno stavili celofan, kako bi se kolač lakše izvadio iz kalupa.
3.
Kalup stavite u frižider ili zamrzivač da se masa što pre stegne.
Izvadite kolač iz kalupa i preko stavite glazuru od čokolade.
Kada se glazura stegne kolač secite na tanke šnitice.
4.


Od dobijene mase dobićete dva pleha ovog kolača. Moj pleh je dužine 35 cm.

Nema komentara:

Objavi komentar