23. 12. 2015.

Recept koji sam dovela do SAVRŠENSTVA: Pogledajte u čemu je tajna za najbolje i najmekše PALAČINKE!

By admin   Posted at  22:39   No comments



Pravim ih godinama po ovom receptu, ko god je probao sa oduševljenjem je tražio recept koji sam sada odlučila podijeliti sa svima.

Sastojci
300 ml mineralne vode
200 ml mlijeka


kašikica ulja
2 jaja


  oko 250 gr. brašna
prstohvat soli
ulje za prženje
namazi po želji
Priprema

Pomješajte prvo jaja, ulje, so, vodu i mlijeko pa postepeno dodajite brašno uz konstantno miješanje da izbjegnete grudvice (brašno dodajite dok ne dobijete kremastu smjesu). Ostavite da odstoji nekoliko minuta.




  Pržite ih u zagrijanoj tavi za palačinke u koju ste stavili samo kap ulja. Debljina palačinki će zavisiti od  količine koliko ste usuli u tavu.
Premazati ih možete namazima po želji. Ja najviše volim kombinaciju krema i isjeckanih banana. Uživajte!

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.