14. 12. 2015.

Ruska šarlotka od jabuka. Kolač koji se topi u ustima!



Šarlotka nije običan kolač od jabuka, već ruski čuveni klasik koji ćete veoma lako da pripremite i bićete više nego zadivljeni ukusom ove pita-torte.

Za pripremu ovog ruskog deserta je potrebno:

– 5-6 većih jabuka
– 3 jaja
– 200g šećera
– 125 g brašna
– cimet


– šećer u prahu



Priprema:


Uključite rernu da se greje na 170C, a dno okruglog kalupa prekrijte masnim papirom (ili dobro podmažite hladnim puterom).

Jabuke ogulite, očistite od semenki i izrežite na kockice srednje veličine i poslažite ih direktno u pripremljen kalup za pečenje (prečnika 22.5cm).

Ruska šarlotka

Zatim, mutite jaja zajedno sa šećerom uz pomoć električnog miksera dok ne postanu penasta, a većina šećera se istopi.

Ruska šarlotka

Dodajte vanilu ( 1-2 kesice vanil šećera, po želji) i brašno pa sve dobro izmešajte. Smesa će biti poprilično gusta.

Ruska šarlotka
Dobijeno testo sipajte preko jabuka i pecite 55-60 minuta.

Ruska šarlotka

Kad je kolač gotov ostavite ga u kalupu desetak minuta, a potom ga okrenite na tanjir za posluživanje tako da jabuke budu na vrhu.

Ruska šarlotka

Pospite šećerom u prahu i cimetom.

Ruska šarlotka



Kolač je lagan kao perce!

Kolač je lagan kao perce.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar