23. 01. 2016.

NAJBOLJE PITE MOJE SUSJEDE SA RAZNIM NADJEVIMA (U SLIKAMA)

By admin   Posted at  17:19   No comments




Sastojci

Jufke

1 kg glatkog brašna
voda ( sobna temperatura )
malo ulja
prstohvat soli
Nadjev od blitve:
blitva
jaja
sol
sir
vrhnje

Nadjev od krumpira i mesa


krumpir izrezan na kockice
meso izrezano na kockice
sol
papar
luk

Nadjev od krumpira

krumpir na kockice
sol
papar
luk izrezan na kockice
Nadjev od mladog kupusa
mladi kupus isječen na rezance
lagano proprženi luk
sol
papar
ulje

Nadjev od poriluka
poriluk
sol
papar
ulje

Nadjev od iznutrica
pržene iznutrice
luk izrezan na kockice
sol
papar

Nadjev od tikvica
tikvice narezane na kockice
zelena paprika narezana na kockice
sol
papar
Nadjev od riže
kuhana riža
luk
sol
biber
Nadjev od sira
sir
jaja
vrhnje
sol
malo ulja

Priprema
1.
zamijesiti homogeno tijesto, podijeliti na više jednoličnih kuglica za jufke ( ovisno o veličini željene jufke ).
Tacnu nauljiti, gore posložiti kugle od tijesta, pouljiti, prekriti plastičnom folijom da se tijesto ne osuši), prekriti krpom i ostaviti neko vrijeme.
2.
Ovako pripremljeno tijesto možemo zamrznuti, i staviti u zamrzivač.
3.
Razvaljati jufke .
4.
Nadjev od blitve:
5.
Blitvu oprati, narezati, posoliti i ocijediti . Dodati:
jaja
sir
sol
vrhnje
6.
Nadjev od krumpira i mesa:
7.
krumpir na kockice
meso na kockice
sol
papar
8.
Nadjev od krumpira:
9.
krumpir na kockice
sol
papar
luk
I. varijanta_ sirovi krumpir
10.
II. varijanta_ malo prokuhani krumpir
11.
Luk dinstati ( lagano, blijedo ) dodati papar, sol, krumpir ( lagano prokuhan ) na kockice ( u tom slučaju ne pocrni ).
12.
Nadjev od mladog kupusa:
13.
mladi kupus isjeći na rezance ( kao za salatu )
posoliti, stisnuti, ocijediti
dodati dosta prženog luka i bibera, ulja
14.
Nadjev od poriluka:
15.
poriluk malo prokuhati, narezati na kolutiće, dodati papar, sol, ulje
16.
Nadjev od iznutrica:
17.
iznutrice prepržiti na luku, sol, papar
po želji može se dodati i krumpir narezan na kockice
18.
Nadjev od tikvica:
19.
Tikvice narezane na kockice
Zelena paprika narezana na kockice
20.
Nadjev od riže:
kuhana riža
luk


biber
sol
21.
Nadjev od sira:
22.
Sir
Jaja
Vrhnje
Sol
2 žlice ulja
23.
Stavljanje nadjeva na jufke:
24.
Varijanta I.
25.
Staviti nadjev na jufku, zarolati posložiti u nauljenu tepsiju i ispeći u prethodno zagrijanoj pećnici ( 250 ºC/ 30”) , na kraju smanjiti temperaturu.
26.
Varijanta II. _zvrkovi
27.
Nadjev se stavlja uokolo jufke . Potrebno je staviti više nadjeva da se može bolje razvući. Sredina jufke se razvlači tako da postane skroz tanka i na kraju pukne.
28.
sl._1
Posluživanje
Ispečena pita može se:
1.premazati maslacem ( rastoljenim ili onim iz hladnjaka )
2.preliti smjesom vode i ulja _ ovo koristimo ukoliko nam se pita prepekla. Prelijemo tekućinom, i ostavimo da se upije tekućina.

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.