Ovako spremljena palenta najdraži nam je prilog uz mesna jela – barem kad je o palenti riječ. Brzo se sprema, mekano i fino iznutra, a hrskavo i zapečeno izvana. Čak i oni koji nisu ljubitelji palente pohvalili su je spremljenu na ovaj način. Recept sam proslijedila nekim poznanicama i udomaćio se kod mnogih. Probajte i vi ovakvu palentu!!!
Sastojci
400 ml mlijeka
½ žličice soli
70 g maslaca
120 g Kukuruzne krupice
¼ žličice muškatnog oraščića
2 jaja
100 g kiselog vrhnja
40 g naribanog parmezana
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
½ žličice Origano sušeni
3 lista kora za savijače
50 g maslaca za prženje
Priprema
Mlijeku dodajte sol i 30 g maslaca, pa stavite na vatru. Kad je mlijeko zakuhalo uspite kukuruznu krupicu i kuhajte na laganoj vatri uz neprestano miješanje 2-3 minute. Zatim dodajte muškatni oraščić, promiješajte, maknite s vatre i pustite da se ohladi.
U hladnu palentu dodajte jaja, vrhnje, parmezan, protisnuti češnjak, peršin i origano. Dobro izmiješajte da dobijete glatku smjesu.
Preostali maslac rastopite te kistom premažite listove kora za savijaču. Listove položite jedan na drugi, pa po njima ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu.
Uvijte u čvrstu roladu i režite na šnite debljine oko 1 cm.
Na zagrijanom otopljenom maslacu popržite šnite naglo s obje strane da se korica zapeče.
Posluživanje
Poslužite uz meso ili salate, tople ili hladne.
Napomena
Od ostataka kora ja uvijek napravim neku savijaču, slanu ili slatku, a mogu se i zamrznuti.
Preuzeto sa: coolinarika.com
0 komentari: