25. 06. 2015.

FINA I SOČNA PEČENA PILETINA

By admin   Posted at  10:11   No comments





Sastojci
Nacin 1
500 gr pilecih fileta
4-5 zlica majoneze
2 zlice senfa
2 zlice bijelog vina
1/2 zlicice limunova soka


frisko mljevenog papra
soli
prezle / krusne mrvice (bolje od crnog kruha)
Nacin 2
pilece meso (file)
200 ml jogurt
200 ml majoneze
papra i soli po potrebi
pola zlicice cesnjaka u prahu/granulama
krusne mrvice


Priprema
1.
Prvi Nacin:
Pilece filete malo samo, ako je uopce potrebno natucite baticem za meso (ja sam imala manje filete pa nisam to radila).

Sjedinite navedene sastojke; majonezu, senf, bijelo vino, limunov sok, sol i papar (to inace radim odmah u posudi u kojoj cu marinirati meso)



2.
Svaki komad mesa dobro namazite smjesom i na kraju sve stavite u kutiju/zdjelu tako da je svaki komad fino prekriven smjesom. Poklopite posudu i stavite u frizider 15-tak minuta (ili ako imate dovoljno vremena, sto duze to meso finije i socnije).

Zagrijte pecnicu na 200 stupnjeva, a tepsiju oblozite pekacim papirom...

Na komad papira ili plitki tanjir stavite krusne mrvice/prezle i uvaljajte svaki komad mesa. Lijepo prstima utapkajte prezlu tako da svaki dio mesa bude fino prekriven prezlom. Malo protresite.

Komade mesa fino slozite u oblozenu tepsiju i stavite peci 20-25 minuta... (nemojte prepeci / osusiti meso), mislim da je 15-20 minuta sasvim dovoljno.


3.
U prezlu dakako mozete dodati zacine po volji; izgratani parmesan, nasjeckane susene pomidore, nasjeckani bosiljak, persin, vlasac, cesnjak u prahu, tucanu papriku itd... (ja nisam ovaj put dodala ama bas nista, osim malo soli)

Ne znam koju koristite majonezu, moji recimo vole thomy mayo, koju ja uopce ne podnosim - previse je kisela i puna ulja... uglavnom vi se igrajte, dok nadjete sto i kako vam odgovara :)
4.
Drugi Nacin:
Izmijesati jogurt i majonezu, posoliti i popariti, dodati zacine po zelji - u to staviti meso i u frizider (neka meso bude lijepo potopljeno u marinadi - sto se meso duze marinira to bolje).

Potom meso izvaditi iz frizidera, uvaljati u krusne mrvice u koje smo dodali sto volimo, ili nista osim opet malo soli i papra i staviti peci meso u zagrijanu pecnicu. Petnaestak-20 minuta i vise nego dovoljno. Meso je fino i socno, nije nimalo suho :)



Dobar vam tek u svakom slucaju :)
Posluživanje
Servirajte uz kuhano povrce, pire krumpir, zelenu salatu i sl.

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    •  ZAPANJUJUĆ UČINAK: Držite češanj češnjaka u ustima nekoliko minuta i učinite tijelu uslugu
      13.12.2015 - 0 Comments
      Hranjivi i zdravi sastojci ulaze u krv te čiste krvne žile i limfu. google_ad_client =…
    • Naizgled obična prikolica, a pogledajte šta se krije u njenoj unutrašnjosti!
      27.06.2015 - 0 Comments
      Ovo je pravi doklaz da nije sve onako kako na prvi pogled izgleda.  Sigurno ćete se iznenaditi kada…
    • Kokos rolat
      13.12.2015 - 0 Comments
      Ima dosta recepata na coolki za kokos rolat,malo sam prelistavala receptice i nisam naisla na ovakav…
    • BEČKA PITA” – Ovo je jedan jako ukusan kolač koji kupi simpatije svih koji su probali…
      19.12.2015 - 0 Comments
      Potrebno je: Sloj 1. 2 (čaša od 2 dcl) šećera 2 čaše vode 125 gr margarina 200 gr kokosa …
    • Pas je primjetio da beba spava, ono što je zatim uradio će vam uljepšati dan
      23.01.2016 - 0 Comments
      google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot = "6472661137"; google_ad_width…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.