12. 06. 2015.

KAPRI TORTA

By admin   Posted at  17:53   No comments


Nešto što jednostavno morate probati ako volite kremaste kolače

POTREBNO:
Za biskvit:
9 bjelanjaka
15 žlica šećera
12 žlica mljevenih oraha (ili lješnjaka)
1 žlica brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
Za crvenu kremu:


45 dag zamrznutih jagoda
30 dag šećera
1 dl vode
2 praška za puding s okusom jagode
1 želatina
15 žlica vode
Za žutu kremu:
9 žumanjaka
15 dag šećera
1 vrećica vanilin šećera
3 žlice gustina
3 žlice glatkog brašna
1/2 l mlijeka
20 dag margarina
Za čokoladni preljev:
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina + 6 žlica ulja

PRIPREMA:
Za biskvit miksati bjelanjke dok ne budu čvrsti. Dodati tada šećer te ne kraju postepeno i kuhačom umiješati brašno, prašak za pecivo i orahe. Izliti u veliki lim od pećnice na papir za pečenje i peći na 180ºC 25 min. Pečeni biskvit iskrenuti, skinuti papir za pečenje i prerezati ga na pola. Ohladiti.


Za crvenu kremu zakuhati vodu i šećer, dodati jagode i pustiti da prokuha i da se jagode otope do kraja. Raskašati ih kuhačom da ne budu prekrupne. Prašak za puding i želatinu pomiješati sa 15 žlica vode (bit će dosta ljepljivo i gusto) pa dodati u kipuću masu od jagoda. Kuhati dok se ne zgusne. Hladiti postepeno uz povremeno miješanje kako se ne bi stvorile korica na vrhu i komadići od želiranja.
Za žutu kremu miksati žumanjke sa šećerom, vanilijom, gustinom i brašnom, dodati oko 1,5 dl mlijeka a ostalo mlijeko zakuhati. U zakuhalo mlijeko uliti smjesu od jaja i šećera i uz miješanje kuhati dok se ne zgusne. Pomognite si pritom mikserom jer tako krema neće imati grudice ;) U ohlađenu kremu dodati izmiksati margarin.
Za čokoladni preljev otopiti čokoladu sa margarinom i uljem. Malo rashladiti.
Na pladanj staviti jednu polovicu biskvita, premazati ga crvenom kremom, potom žutom kremom. Preko žute kreme ide tanki sloj čokoladnog preljeva (razmažite žlicom), pa sve skupa ponoviti. Na kraju šlag i dekoracija.
Dobro rashladiti (najbolje preko noći) i uživati u svakom zalogaju :) Dobar tek!

http://recipeci.com/

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • SOČNE HURMAŠICE: KO BI IM ODOLIO!
      20.10.2015 - 0 Comments
      Jednostavne su, tope se u ustima :) Sastojci: google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; …
    • ODBACITE NAOČALE: METODA OPORAVKA LOŠEG VIDA KOJA JE POMOGLA HILJADAMA LJUDI
      30.11.2015 - 0 Comments
      Svima je poznato da ako dugo ne koristite određenu skupinu mišića, oni postaju slabiji… Na primjer, ako…
    • KOKO KEKS ZA SAMO POLA SATA NA VAŠ STOLU A RADOST KOD DJECE JE NEOPISIVA
      20.11.2015 - 0 Comments
      U sud staviti žumanca, šećer i vanilin šećer, pa umutiti žicom. Dodati mleko i margarin, pa umutiti. Na…
    • BRZI JOGURT KOLAČ
      24.06.2015 - 0 Comments
       Sastojci:Biskvit:- 4 žumanjka- 10 dag šećera- 1 vanilin šećer- 17 dag margarina- 25 dag brašna- 1…
    • ČOKOLADNI KUGLOF SA JOGURTOM
      07.12.2015 - 0 Comments
      Testo je puno kakaa i preliveno najlepšim čokoladnim prelivom. Da bi kuglof uspeo treba primeniti tri…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.