14. 06. 2015.

KREMPITA NA KEKSIMA

By admin   Posted at  02:11   No comments


Sastojci

KREMA

1 l.mlijeka
2 kom.vanilin pudinga
3 žlice gustina ili oštrog brašna
150 g.šećera
4 kom. jaja – samo žutanjci
250 g.margarina

ŠAUM

 4 kom. jaja -samo bijelanci
200 g.šećera u prahu

OSTALO
 500 g.petit keksa
1 šalica skuhane crne zaslađene kave
  čep ruma

Priprema

PRIPREMA ŽUTE GLAVNE KREME
.
1
pudinge razmutiti u 3 dl mlijeka – od one litre, dodati gustin ili brašna, zajedno sa šećerom i žumanjcima , te skuhati po sistemu pudinga .
2
za sigurnost prebacim u novu posudu , (u slučaju da se desi i malo zagori ), povremeno promješati da se ne stvori gornja korica.
3
dobro izraditi margarin, te ga staviti u mlačnu smjesu.
4
nauljiti tepsiju srednje veličine ( ja slažem u onu od peči gdje mi stane 6×4 petit keksa koje slažem namočene u skuhanu kavu s rumom ( mogu se močiti i u mlijeku- ako su za malu djecu )
5
na kekse staviti žutu smjesu i poravnajte je.
6
ponovo na smjesu slagati namočene kekse, kao što je bio i donji red.



*ŠAUM*
1
šaum se može raditi na više načina kao ili kao
2 Krempita na keksima/slika/159580/
ja radim jednostavno , tako da u bijelanjke stavim prstohvat soli i dobro izradim u čvrsti snijeg , te polako sipam štaub šećer.Jednom sam se zabunila i stavila kristal i opet je bilo super , jer se valjda rastopio polaganim sipanjem.Od 4 bijelanjaka nema velike visine, ali je čisto dovoljno
3
izrađeni šaum rasporedite po već namočenim keksima.
4
gore možete staviti po izboru strugane čokolade, ili glazuru .
5
tko ne voli šaum može staviti šlag i opet proizvoljno ukrasiti.

Isprobane krempite:

1. prva i najbrža mimaxy i njena krempita
2. druga minna i njena cijela tacna
3.DIANA
4. Meddina i njena prekrasna izvedba ,te još jedna i još jedna
5.plavi-iris napravila odličnu izvedbu, te slikala još i jedan kolaž
Posluživanje
Drugi dan je kolač ukusniji kad keksi opuste ( sve ovisi od proizvođaću keksa ).
npr. rađene od petit keksa ” koestlin “možete odmah konzumirati isti dan,
s time da ga bar dva sata ohladite u hladnjaku, jer je mnogo ukusniji.

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • BUREK S MESOM NA BRZAKA NA NOVI NAČIN
      26.11.2015 - 0 Comments
      burek koji moji ukućani tako obožavaju…još ako je to brzinski ručak….vjerujte,jednostavno je da…
    • IZBJEGNITE I SPASITE SE NA VRIJEME: Evo kako da na polici prodavnice prepoznate GMO hranu!
      02.07.2015 - 0 Comments
      Mnogi potrošači u SAD ne znaju da FDA ne zahteva da se genetski modifikovana hrana označava.Razlog tome je…
    • Kada bi žene znale za ovu biljku, manje bi im trebao ginekolog
      03.01.2016 - 0 Comments
      Virak (lat. Alchemilla vulgaris) sadrži flavonoide, organske kiseline, tanine, fitosterine, salicilnu…
    • KREMASTA KEKS TORTA
      14.11.2015 - 0 Comments
      Od onih koje ne zvacete, mekana, sa meni neodoljivim ukusom keksa u filu, izdasna i raskosna sa…
    • IMATE GLAVOBOLJU,HVATA VAS MIGRENA??Što prije ovo uradite, prije će proći bol!
      13.11.2015 - 0 Comments
      Migrena može da upropasti život. Što je još gore, nju nije uijvek moguće pobjediti uz pomoć lijekova…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.