12. 06. 2015.

Jedan brzi i ukusni kolac, u kojem uzivaju i veliki i mali ! - LEDENI SNICKERS

By admin   Posted at  16:21   No comments


Sastojci

5 jaja
8 zlica secera
500ml vrhnja za slag
300-400g kikirikija
150g cokolade
1dl mlijeka
2 zlice secera
1 zlica margarina



Priprema

1. Samljeti neslani kikiriki(ja kupim slani,operem ga,osusim u pecnici na 50*C i ohladjen meljem)
odvojiti malo kikirikija i sjeckati nozem(jednu sacicu)
2. Cokoladu otopiti s 1 dl mlijeka,2 zlice secera i 1 zlica margarina
3. Odvojiti zumanjke od bjelanjaka.
bjelanjke umutiti u cvrsti snijeg uz dodavanje 8 zlica secera, u umuceni snijeg dodavati jedan po jedan zumanjak.
4. Umutiti vrhnje za slag,sjediniti sa umucenim bjelanjkom i zumancima
5. u kalup torte sipati prvo kikiriki, staviti umucenu kremu, poravnati,ponovo sipati kikiriki uz dodavanje nasjeckanoga,sarati zlicom po tome istopljenu cokoladu, ponovo staviti kremu, na nju staviti samo cokoladu, pa kremu, sipati kikiriki i sarati coklodam, postupak ponavljati dok traje kreme.
na vrh sipati kikiriki i ukrasiti cokoladom
6. Uglavnom ovim redosljedom;
1. kikiriki
2.krema
3.kikiriki
4.cokolada onako kasikom isarati
5.krema
6.samo cokolada
7.krema
8.kikiriki
9.cokolada, kasikom sarati

7. Staviti u zamrzivac, kad se stegne sluziti

NAPOMENA

S obzirom da se kolac radi bez termicke obrade, molim da jaja nabavite od sigurnog dobavljaca(ukoliko je moguce)



Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • Isjekla je papir duž linija, ali ne do kraja. Krajnji rezultat će vas oduševiti (VIDEO)
      28.12.2015 - 0 Comments
      Kada su u pitanju jednostavni ukrasi, onda na internetu možete pronaći veliki broj ideja. Ovo je jedna od…
    • Jeftina i efikasna: Ova maska će vas učiniti 20 godina mlađom!
      17.06.2015 - 0 Comments
      Koristite masku 14 dana uzastopno, a već posle 6-7 dana primetićete ujednačen ten i baršunastu i svežu kožu…
    • Čokoladne kremšnite
      18.07.2015 - 0 Comments
      Sastojci 500 grlisnatog tijesta (2 kore) 5 žlica šećera u prahuKrema 250 ml mlijeka 2…
    • Ruska salata je čuveno jelo. Na našim prostorima je veoma popularna i neizostavni je element svake svečane trpeze. Omiljena je na novogodišnjim trpezama. Svi je vole.
      26.12.2015 - 0 Comments
      Kako priča kaže salata Olivier ili Ruska salata kako je mi zovemo, nastala je još davne 1860. godine u…
    • BUREK SA MESOM BEZ KORA: NEŠTO POSEBNO A VRLO JEDNOSTAVNO
      13.11.2015 - 0 Comments
      Ovako pripremljen burek, pita, kako god ga budete poželeli nazvati, veoma je ukusan, a što je još…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.