15. 06. 2015.

JEDNOSTAVNI - FINI „LILI – KREM“ KOLAČ

By admin   Posted at  22:34   No comments


Sastojci:

Kora:

6 belanaca
3 žumanca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
100 ml raskravljene masti ili ulja (preporučujem mast icon smile Lili   krem kolač )

Preliv za koru:

200 ml jogurta (3.2%mm)
2 kašike šećera u prahu
1 kesica vanil šećera

Fil:
750 ml mleka
3 žumanca
7 kašika šećera
80 g gustina
100 g čokolade
125 g putera ili margarina
100 g mlevenih pečenih lešnika

Ostalo:
100 g šlaga u prahu
150 ml hladnog mleka
2 pune kašike kisele pavlake


Postupak:

Kora:
Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati šećer i vanil šećer, pa mutiti dok ne postanu gusta i sjajna. I dalje muteći dodati žumanca jedno po jedno. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i raskravljenu mast ili ulje, pa izmešati mikserom na najmanjoj brzini.
Podmazati i nabrašnaviti tepsiju (vatrostalnu posudu – u mom slučaju), pa u nju izliti pripremljenu smesu za biskvit.
Peći koru 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
Dok se kora peče, u hladnom jogurtu rastvoriti šećer i vanil šećer, pa tek pečenu, vrelu koru, izbockati viljuškom i pomoću kašike ravnomerno preliti hladnim jogurtom. Koru još malo izbockati viljuškom i ostaviti da se potpuno ohladi i upije jogurt.

Fil:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati gustin i 250 ml mleka, pa sve dobro izmešati da nema grudvica. 500 ml mleka staviti na ringlu da se zagreva, pa u kipuće mleko zakuvati gustin i žumanca. Žustro mešati na ringli na srednjoj temperaturi, da se krem zgusne, ujednači i bude gladak bez grudvica.
U vruć krem dodati čokoladu, mešati da se čokolada istopi, pa krem izliti na blago nakvašenu metalnu tacnu ili tepsiju, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.

Ohlađen krem penasto umutiti sa puterom ili margarinom koji je razmekšan na sobnoj temperaturi, potom dodati lešnike i izmešati mikserom na najmanjoj brzini.

Filovanje:
Na ohlađenu koru naneti umućen krem i ravnomerno razmazati.
Penasto umutiti šlag sa mlekom, pa umućenom šlagu dodati dve pune kašike kisele pavlake i izmešati mikserom na najmanjoj brzini. Ravnomerno razmazati šlag preko fila.
Ostaviti u frižideru da prenoći ili da se hladi barem 3-4h.
Seći na kocke i služiti.



Izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com/

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • NOVA TEHNOLOGIJA: Plombe odlaze u prošlost?
      14.11.2015 - 0 Comments
      google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot = "6472661137"; …
    • ČOKO LUDIĆI OSVOJIT ĆE VAS SVOJIM UKUSOM I NEODOLJIVOŠĆU BEZ JAJA BEZ ŠEČERA A TAKO SU SAVRŠENO FINI
      30.10.2015 - 0 Comments
      Sastojci Sastojci za keksiće (za ukupno 35-40 ludića): 125g sitno izmljevenih oraha 200g integralnog…
    • PERECE
      18.07.2015 - 0 Comments
      Sastojci:Testo:- 1 čaša kisele pavlake (kiselo vrhnje)- 1 kašičica soli- 250 grama margarina- pola kilograma…
    • Pas je primjetio da beba spava, ono što je zatim uradio će vam uljepšati dan
      23.01.2016 - 0 Comments
      google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot = "6472661137"; google_ad_width…
    • PRAVI DOMAĆI BUREK!
      12.06.2015 - 0 Comments
      Mislim da je ovo pravi bosanski recept.Moju mamu je ovo učila praviti “bosanka” a ja sam naslijedila…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.