12. 06. 2015.

ZNATE LI PRIPREMITI SAVRŠEN POMFRIT?

By admin   Posted at  00:44   No comments




Pomfrit je idealan prilog uz glavno jelo, ali je odličan i kao grickalica uz omiljeni film. Da bi tako pripremljen krompir bio "kao u restoranu", treba ga prije prženja oko 10 minuta držati u posudi punoj ledeno hladne vode. Zatim isječeni krompir dobro osušiti kuhinjskom krpom, da ne bi vrelo ulje zbog toga prskalo unaokolo, kada se u tavu ubaci krompir.

Isprženi pomfrit dobro procijediti od ulja i dobro posoliti neposredno pred serviranje, da bi ostao što duže hrskav i da ne povuče vlagu.

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • Zabilježite ovaj super recept za KROFNE, jedino će vam on uvijek trebati!
      14.11.2015 - 1 Comments
      Kada pomislite na detinjstvo i slatkiše, sigurni smo da većini vas prvo na pamet padnu tople, mekane…
    • Jogurt kiflice
      20.06.2015 - 0 Comments
      Sastojci6-7 sholje (od 2 dl.) brasno2 kasicice sol,kurkume1 zlica suhi kvasac150 ml. mlake vode500 ml. mlaki…
    • BUREK S MESOM NA BRZAKA NA NOVI NAČIN
      26.11.2015 - 0 Comments
      burek koji moji ukućani tako obožavaju…još ako je to brzinski ručak….vjerujte,jednostavno je da…
    • SLANA STRUDLA
      01.12.2015 - 0 Comments
      U nedostatku vremena da pravim kiflice, (a tako mi se jela tjestenina), nastala je ova strudla. Puno…
    • RADOST ZA CIJELU PORODICU: KIFLICE SA SIROM MEKANE I UKUSNE
      08.01.2016 - 0 Comments
      Mekane i ukusne kiflice sa sirom spadaju u omiljena peciva svim generacijama . sastojci : 700 g mekog…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.