18. 07. 2015.

Čokoladne kremšnite


Sastojci
 500 grlisnatog tijesta (2 kore)
 5 žlica šećera u prahu
Krema
 250 ml mlijeka
 2 žutanjka
 60 ml slatkog vrhnja
 50 grčokolade s većim udjelom kakaa (oko 70%)
 50 gr šećera
 1 žlica brašna
 1 žlica gustina
 1 štapić vanilije



Priprema
Pećnicu zagrijti na 210°C.
Tijesto razvaljati u pravokutnik veličine oko 20 x 30 cm do debljine 2 do 3 mm.
Staviti ga na lim pokriven masnim papirom i peći dok ne dobije boju. Izvaditi iz pećnice, izdašno posuti šećerom u prahu i karamelizirati 2 minute u pećnici. Izvaditi i pustiti da se ohladi.
Za kremu zagrijati do vrenja mlijeko sa štapićem
vanilije koji ste prethodno raspolovili i sastrugali sjemenke. Skuhati i srž vanili štapića.
Žumanjke i šećer istući pjenjačom dok smjesa ne postane pjenasta.
Dodati brašno i gustin, zatim dio mlijeka.
Izvaditi skuhani štapić vanilije i uliti kremu u lonac s ostatkom mlijeka.
Kuhati 2 minute neprestano miješajući.
Izliti u posudu, dodati usitnjenu čokoladu i miješati dok se ne rastopi.
Skuhanu kremu prekriti prozirnom folijom i staviti na hladno.
Istući slatko vrhnje u šlag.
Pomiješati ohlađenu kremu i šlag.
Tijesto izrezati tako da se dobiju tri dijela. Jedan ćete dio morati spojiti iz dva komada.
Složite kolač tako da naizmjenice slažete sloj tijesta i kreme.
Pospite kakaom i poslužite ohlađeno.



coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar