18. 07. 2015.

FIN LAGAN I OSVJEŽAVAJUĆI KOLAČ BEZ PEČENJA ŠVEDSKA KREMPITA



Sastojci

 3 kore lisnatog tijesta
 3 pudinga od vanilije


 1,5 l soka od višanja
 1 l slatkog vrhnja
 5 žlica šećera
 1 paket višanja
Priprema

kore razvaljati na veliki lim izbockati vilicom i staviti da se peće, postupak ponoviti sa sljedeće dvije kore
u soku od višanja skuhati puding od vanilije na kraju dodati višnje i pustiti još minutu do dvije da se kuha zatim skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi

izlupati slatko vrhnje i slagati kora-fil od višanja-slatko vrhnje-kora-fil od višanja-slatko vrhnje-kora i gore posuti kolač sa šećerom u prahu ostaviti da se dobro ohladi i rezati na kocke



Posluživanje

1,5 l soka od višanja ja otopim višnje iz frižidera i stavim da se cijede dobijem oko 3-4 dcl soka a ostatak sipam vodu tako ide po receptu iako možete ako imate koristiti domaći sok od višanja
Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar