▼
19. 07. 2015.
FINA I SOČNA PEČENA PILETINA (MAYO CHICKETINA). NEŠTO NAJBOLJE ŠTO SAM PROBALA U ZADNJE VRIJEME.
Sastojci:
Nacin 1:
- 500 gr pilecih fileta
- 4-5 zlica majoneze
- 2 zlice senfa
- 2 zlice bijelog vina
- 1/2 zlicice limunova soka
- frisko mljevenog papra
- soli
- prezle / krusne mrvice (bolje od crnog kruha)
Nacin 2:
- pilece meso (file)
- 200 ml jogurt
- 200 ml majoneze
- papra i soli po potrebi
- pola zlicice cesnjaka u prahu/granulama
- krusne mrvice
Priprema:
Prvi Nacin:
Pilece filete malo samo, ako je uopce potrebno natucite baticem za meso (ja sam imala manje filete pa nisam to radila).
Sjedinite navedene sastojke; majonezu, senf, bijelo vino, limunov sok, sol i papar (to inace radim odmah u posudi u kojoj cu marinirati meso)
Svaki komad mesa dobro namazite smjesom i na kraju sve stavite u kutiju/zdjelu tako da je svaki komad fino prekriven smjesom. Poklopite posudu i stavite u frizider 15-tak minuta (ili ako imate dovoljno vremena, sto duze to meso finije i socnije).
Zagrijte pecnicu na 200 stupnjeva, a tepsiju oblozite pekacim papirom.
Na komad papira ili plitki tanjir stavite krusne mrvice/prezle i uvaljajte svaki komad mesa. Lijepo prstima utapkajte prezlu tako da svaki dio mesa bude fino prekriven prezlom. Malo protresite.
Komade mesa fino slozite u oblozenu tepsiju i stavite peci 20-25 minuta. (nemojte prepeci / osusiti meso), mislim da je 15-20 minuta sasvim dovoljno.
U prezlu dakako mozete dodati zacine po volji; izgratani parmesan, nasjeckane susene pomidore, nasjeckani bosiljak, persin, vlasac, cesnjak u prahu, tucanu papriku itd... (ja nisam ovaj put dodala ama bas nista, osim malo soli)
Ne znam koju koristite majonezu, moji recimo vole thomy mayo, koju ja uopce ne podnosim - previse je kisela i puna ulja... uglavnom vi se igrajte, dok nadjete sto i kako vam odgovara.
Drugi Nacin:
Izmijesati jogurt i majonezu, posoliti i popariti, dodati zacine po zelji - u to staviti meso i u frizider (neka meso bude lijepo potopljeno u marinadi - sto se meso duze marinira to bolje).
Potom meso izvaditi iz frizidera, uvaljati u krusne mrvice u koje smo dodali sto volimo, ili nista osim opet malo soli i papra i staviti peci meso u zagrijanu pecnicu. Petnaestak-20 minuta i vise nego dovoljno. Meso je fino i socno, nije nimalo suho :)
Posluživanje:
Servirajte uz kuhano povrce, pire krumpir, zelenu salatu i sl.
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar