Sastojci
300 ml slatke pavlake
300 ml grčkog jogurta
300 ml mleka
300 gr
šećera
2 pomorandže
Priprema
U čistoj i suvoj posudi umutite mikserom slatku pavlaku. Isključite mikser, pa dodajte jogurt, proceđen sok od pomorandži, šećer i mleko.
Sve pažljivo mešajte špatulom dok se ne sjedini.
Sipajte smesu u plastičnu posudu zapremine 2 l i zamrznite 6 sati.
Posle tog vremena izvadite sladoled iz zamrzivača, isecite ga na kockice i prebacite u blender. Izblendirajte ga sve dok ne postane kremast.
Vratite ga u plastičnu posudu, poklopite i vratite u zamrzivač.
Pre upotrebe dovoljno je da ovaj sladoled držite 5 minuta na sobnoj temperaturi.
www.coolinarika.com
Ja se izvinjavam ali da li je to pavlaka koja se maze na hleb ili ona u tetrapaku sto se kuva .....smejem se,ali ipak bolje je pitati nego zabrljati...
OdgovoriIzbrišiSrdacan pozdrav