Limun je jedna od namirnica koju je dobro uvijek imati u frizideru za caj, limunadu, za salate, za marinade, za ribu ili za kolace. Ponekad nam je potrebno samo nekoliko kapi limuna, ali smo ipak prinudjeni prerezati limun, iscijediti par kapi, a ostatak ostane cesto zaboravljen u frizideru.
Znamo i to da otvoren limun gubi od svoje vrijednosti. Ovaj mali kuharski trik sa limunom, koji nam donose prijatelji sa bloga Kuhinjske priče, je dobro rjesenje za situacije kada nam treba par kapi limuna. Evo postupka:
1. Ekoloski, neprskani limun oprati i protrljati ispod ruke na tvrdoj podlozi da omeksa, jer ce tako biti socniji.
2. Staviti ga u casu, te na vrhu probiti nekoliko rupica siljatim predmetom kao vrhom noza, iglom ili slicno
3.Limun ce se tako pretvoriti u kapaljku koja ce ujedno biti i filter za spice
4. Ostatak limuna ostaviti u frizider za neki naredni put
Tekst i fotografije uz odobrenje autora
preuzeti sa bloga Kuhinjskeprice.com.
Nema komentara:
Objavi komentar