31. 10. 2015.

BRZE I UKUSNE: Stanglice sa kackavaljem

By admin   Posted at  09:42   No comments



Sastojci
500 g mekog brasna
250 g margarina


100 + 50 g kackavalja (trapist, gauda…)
1 ravna kasicica soli
1 prasak za pecivo
1 zumance
malo mleka

Priprema
1.
Zamesiti srednje meko testo od navedenih sastojaka ( u testo staviti 100 g narendanog kackavalja, a preostalih 50 g upotrebiti za posipanje).
2.
Razviti koru debljine 0, 5 cm, premazati blago ulupanim belancetom, viljuskom “izgrebati” testo i posuti naribanim kackavaljem (trapistom, gaudom, ili sl.), slika .
3.
Tockicem seci na stanglice, i redjati u podmazan pleh.
4.
Peci na 200 C oko 20-tak minuta, dok ne dobiju finu boju.
Od istog testa se mogu modlicom praviti i perece, premazati jajetom i posuti sa malo susama ili kima.:)))
Stanglice by skylar :)))
Posluživanje
Verzija 2 – zamesiti testo sa 250 g svezeg sira i 9-10 kasika mleka, a kackavalj koristiti samo za posipanje. Stanglice ovako budu jos mekse…;)

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.