31. 10. 2015.

JABUČNO ČOKOLADNA FANTAZIJA KOJA OBARA SA NOGU

By admin   Posted at  09:43   No comments



Sastojci
Tijesto:
5 jaja
2 dcl šećera
2 dcl ulja
250 g brašna
30 g kakaa


1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
malo ruma
Krema:
3 jabuke
150 g šećera
1 dcl vode
3 žlice ruma
200 g margarina
100 g čokolade
Glazura od čokolade:
100 g čokolade
50 g margarina
2 žlice ulja

Priprema
Tijesto:
1.
Izmiješati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje, kakao i brašno s praškom za pecivo.
Dno kalupa veličine 20x30cm obložiti papirom za pečenje i uliti smjesu.
Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
Tijesto izvaditi i ostaviti da se ohladi, te ga prerezati na pola.
Krema:
Otkrila sam dva načina spremanja kreme. Ja preferiram ovaj drugi, ali vi možete po želji:
1.
Varijanta I:
Narezane jabuke kuhati u 1 dcl vode sa šećerom i rumom. Pustiti da se ohladi i samljeti sa štapnim miserom ili u blenderu. Izmiješati margarin i dodati mu otopljenu čokoladu. U smjesu margarina i čokolade dodati izmiksane jabuke i izmrvljenu polovicu tijesta.

2.
Varijanta II:
Narezane jabuke kuhati u 1 dcl vode sa šećerom i rumom. Samljeti jabuke sa štapnim miserom ili u blenderu. U još tople jabuke dodati čokoladu i margarin da se

rastope. Na kraju dodati izmrvljenu polovicu tijesta i sve dobro izmiksati.

3.
Donji dio tijesta vratiti u kalup i na njega staviti gotovu kremu.
Kolač preliti glazurom od čokolade.

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • NAJPOPULARNIJI RECEPT ZA BAJADERU KAO IZ TRGOVINE - SA TRIKOM NAJLON VRECICA
      15.01.2016 - 0 Comments
      Nekada su nam jednostavna i vrlo efektna rešenja ispred nosa, a ne vidimo ih. Kod ovih bajadera ključan…
    • Savijaca sa nutellom,ljesnacima i bananom...!
      13.11.2015 - 0 Comments
      SASTOJCI: 1 blok lisnatog tijesta(230gr) google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; …
    • OVO OBAVEZNO ZAPIŠITE: Znate li zašto u biskvit treba staviti samo jedan ‘makaron’?
      29.06.2015 - 0 Comments
      Savjeti vrijedni primjene. google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot =…
    • TUNEL TORTA
      30.11.2015 - 0 Comments
      Volim tunel tortu, ovaj put mi se nisu pekle kore pa sam malo zidala Sastojci Za podlogu …
    • TITOV KOLAČ- Zasto naziv Titov kolac ja vam nebi znala objasniti ali znam da ga imam 15 god. u mojoj kuharici i divan je kremasti kolac..tko zna mozda je bio Titov omiljeni kolac a od kada sam dobila recept postao je i moj omiljeni…
      26.11.2015 - 0 Comments
      Sastojci Biskvit: 4 zumanjka 200 gr. secera 5 zlica hladne kafe 100 gr.mljevenih orasa 5 zlica brasna 3…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.