20. 10. 2015.

JAPANSKE BUBE” – Jedan od zaboravljenih recepata, a tako jednostavan i sočan kolač,a nije ni skup :))

By admin   Posted at  11:22   4 comments



Sastojci za biskvit:


4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
2 žlice kakaa /Krašov jer je taman/
1 prašak za pecivo



Preljev:
1 dcl vode
1 dcl ruma
10 dkg šećera

Fil:
1/2 l mlijeka
3 žumanjka
8 dkg brašna oštrog
15 dkg šećera
15 dkg margarina
2 vrečice šlaga ili 1/2 l biljnog šlaga

Čokoladna glazura:
10 dkg tamne čokolade
5 dkg margarina
ulja /toliko da dobijete lijepu glatku glazuru

Priprema:


1.
Od sastojaka za biskvit ispecite biskit, koji još vruć prelijte sa prokuhanom vodom, šećerom i rumom. Odozgo stavite fil, a na njega izrađeni šlag. Preko šlaga možete staviti čokoladnu glazuru koja nije obavezna /po vašoj želji / možete naribati čokoladu ili ga posuti čokoladnim mrvicama.
2.
Dobar tek !
Posluživanje
Kolač je fin i sočan :))

4 komentara:

  1. Da li moze opis kako napraviti ovu kremu od mlijeka, brasna i toga svega? Prvi put bi tako nesto radila pa ne znam kako i sta u kojem trenu staviti. Zahvaljujem unaprijed! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izmutiš žumanjke sa šećerom ,dodaš brašno i oko 1 dcl. mlijeka da ti bude tekuća smjesa . ostatak mlijeka staviš na vatru da zakuha, kad zakuha ukuhaš izrađenu smjesu žumanjaka i miješaš dok se ne zgusne, pustiš da se dobro ohladi i onda u hladno dodaš margarin koji si prethodno malo izradila mikserom da se lakše izradi i to je to

      Izbriši

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.