30. 10. 2015.

KLJUKUŠA SA KROMPIROM TOPLO PREPORUČUJEM POSEBNO AKO VOLITE KROMPIRIŠU



Negde sa pročitala da je kljukuša lepša što je tanja, pa se ja toga i pridržavam smile emoticon.
Dakle, kljukuša je starisnko jelo sa kojim se može eksperimentisati.

SASTOJCI :

– oko 2 kg krompira,


– 200g brašna,
– 150 ml ulja,
– soli po ukusu,


  – biber po ukusu,
– 2 glavice luka ili praziluk po želji,
– komadić putera.

PRIPREMA :
Oljuštiti krompir i izrendati ga na krupno rende.
Možete koristiti i secka.
Ocediti ga dobro.
Pomešati krompir, ulje i začine.
Na kraju dodati brašno i rukama izmešati.
Možete dodati sitno seckan luk ako volite (meni je tako ukusnija).
Ako volite tikvice možete i njih dodati.


  Neko stavlja i kiselo mleko ili pavlaku ili jogurt. Ja to nisam probala pa ne mogu da vam kažem kakav je ukus…


Uključite rernu na 250 C i stavite dobro nauljen pleh da se zagreje.
Koristite pleh od rerne.
U zagrejan pleh izlijte smesu za kljukušu i pecite nekih pola sata.
Pre samog kraja premažite je puterom i vratite je u rernu da se zapeče.
Kada odozgo lepo porumeni gotova je.

Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar