20. 10. 2015.

MIRISNI KOLAČ SA JABUKAMA VEĆ GA DRUGI PUT PRAVIM OVE SEDMICE SVI SU POLUDJELI ZA NJIM…

By admin   Posted at  11:34   No comments



Fenomenalan kolač!  Mirisan, sočan, fin!
Sastojci
biskvit:


20 g kakaa
1 vrećica praška za pecivo
1 vrhom žličica cimeta
150 g šećera
4 jaja
2 dl jogurta
1 dl ulja
250 g brašna (pola glatkog, pola oštrog)
jabučni sloj:
400 g naribanih jabuka
3 vrhom pune žlice šećera
1/2 žličice cimeta
1 dl jabučna soka
1-2 žlice ruma
2 pune žlice mljevena keksa
1 vrećica pudinga okusa vanile
puding krema:
300 g slatkog vrhnja
400 ml mlijeka
4-5 punih žlica šećera
2 vrećice puding praška s okusom slatkog vrhnja

Priprema
1.
Najprvo pripremite nadjeve:


jabučni nadjev : naribane jabuke stavite u posudu sa šećerom kuhati oko 5 min. Pridodajte cimet. U 1 dl jabučna soka i 2 žlice ruma razmutite prašak pudinga. Smjesu jabuka maknite s plamena, pridodajte u nj puding, vratite na plamen i kuhate dok smjesa ne učvrsne. Smjesu zatim temeljito izmiksate, pridodate mljevene kekse i po potrebi još šećera. Stavite po strani hladiti.
puding krema : pripremite puding prema uputama na omotu sa šećerom, slatkim vrhnjem i mlijekom. Stavite po strani hladiti, češće primješajte da se ne stvore grudice.
2.
Od navedenih biskvitnih sastojaka umijesite smjesu: prvo miksajte šećer, ulje i jedno jaje. Nakon pola minute miksanja, pridodajete sljedeće jaje, pa opet miksanje dok ne utrošite sva jaja. Dobivenoj tekućoj smjesi pridolijevate jogurt, sjedinite sve završnim miksanjem.
Prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo, pridodajte ih u tekuću smjesu, blago izmiješajte.
3.
Dobivenu smjesu za biskvit raspodijelite u 3 dijela. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Namastite lim za pečenje (20×30 cm), ulijte u nj trećinu smjese.Zapecite kojih 7 min. Na ispečeni biskvit stavljate jabučni sloj, zatim pažljivo razmažite sljedeću trećinu tamna biskvita, opet zapecite 10 min. Ispečeni biskvitni sloj sada premažite s puding kremom (ukoliko osjetite da vam je čvršća krema, teže razmaziva, umiješajte u nju par žlica kisela vrhnja i malo je omekanite) i završite s preljevom zadnje trećine biskvitna sloja. Pecite 15 min., dobro rashladite kolač, uživajte.
Vrh kolača posipajte sa šećerom u prahu il ukrasite s čokoladnom glazurom.
Kolač je izvrstan i sutradan…nimalo nema suhoće u sebi!

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • DORUČAK ZA DJECU SA KOJIM NIKADA NEĆETE POGRIJEŠITI: MLIJEČNE ROLNICE!!
      24.06.2015 - 0 Comments
      Sastojci– 5 dl tople vode– 1.5 dl (65 gr) mlijeka u prahu– 12 gr suhog kvasca– 800-900 gr brasna– 50 gr…
    • New York Cheesecake
      08.10.2015 - 0 Comments
      Njujorška verzija cheesecake-a…svaka čast svim čizkejkovima, al meni je ovo vrh… radila sam je par puta u…
    • OD SAMO 2 SASTOJKA NAPRAVITE LJEKOVITU
      28.12.2015 - 0 Comments
      Recept datira iz doba od prije 6000 godina i spominje se u drevnoj Grčkoj te Bliskom istoku. Naziv pod kojim…
    • SIRUP OD LOVORA NAJDJELOTVORNIJI PROTIV UPORNOG KAŠLJA!
      09.10.2015 - 0 Comments
      google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot = "6472661137"; google_ad_width…
    • LIJEK ZA ATRITIS, IŠIJAS, REUMATIZAM, BOLNA KOLJENA, OBOLJENJA ZGLOBOVA
      03.01.2016 - 0 Comments
      Njemačko-američki “otac” sirove ishrane, i autor knjige Živjeti bez bolesti, Ernst Günter svojevremeno je…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.