29. 11. 2015.

"ČOKOLADNA TORTA" - BOLJA NEGO FERRERO ROCHER ALI BEZ SIRA MASCARPONEA

By admin   Posted at  15:18   1 comment

Ovu tortu vec odavno radim i jako je dobra kao Ferrero al bez sira marscaponea...Dobila sam dozvolu od Renci da mogu njen biskvit koristiti i hvala joj jer je odlican ....Pisem tortu da je imam sebi zabiljezenu i onima koji zele isprobati cokoladnu bombu...



Sastojci
Biskvit:(24cm)
6 jaja
8 kasika secera
6 kasika ulja
6kasika mlijeka
6 kasika brasna
3 kasike kakaa(tamnog)


1 prasak za pecivo
Krema:
200 gr cokolade sa ljesnjacima (cijelim)
100 gr-200gr cokolade za kuhanje
500ml vrhnja za slag
Jos:
100gr napolitanke od ljesnjaka
4-5kasika nutelle ili nekog krem namaza od ljesnjaka
Za natopiti biskvit:
150ml mlijeka + 3kasike krasa


Priprema
1.
Za biskvit pjenasto mutiti jaja i secer jedno 10 min dok ne pobjele.Prosijati brasno prasak za pecivo i kakao.Kad se jaja umute dodati postepeno ulje i mutiti.Mikser smanjiti na najmanju brzinu i dodavati naizmjenicno mlijeko i mjesavinu brasna praska i kakaa.Sve umutiti da se spoji i izliti u kalup oblozen papirom  i peci na 180 oko 25 min.Cackalicom provjeriti dali je pecen.
2.

Za kremu ugrijati vrhnje i preliti preko cokolada ,a cokoladu sa ljesnjacima malo nozem usitniti ljesnjake po zelji.Ostaviti da se hladi i da se stisne.Najbolje kremu uraditi vecer prije da se stisne.
3.
Hladan biskvit prerezati 2 puta da dobijemo 3 kore,svaku koru nakvasiti toplom mjesavinom mlijeka i krasa.
U jednu vrecicu staviti ugrijanu nuttelu da se lakse razljeva pa odrezati vrh i isarati po biskvitu.
Staviti pola kreme na koru pa posuti sa polovicom mljevene napolitanke.
Tako ponoviti i drugu koru i zadnju staviti malo je natopiti i ostaviti da se stisne sve skupa u hladnjaku.
Dekorisati po zelji.
Posluživanje
Ovaj biskvit je jako lijep i socan.Kremu radite ranije kako bi se lijepo stiskla.Za veci kalup povecajte mjesre.Umjesto nuttele mozete koristiti i neki drugi slican krem namaz sa ljesnjacima.Cokolada sa ljesnjacima je ljepsa kad su u njoj krupniji ljesnjaci,a po zelji mozete u kremu dodati jos mljevenih ljesnjaka za jacu aromu.



*** Izmjenu sam dodala u sastojcima da se moze dodati cokolade i do 200gr ,jer ima upita da bude krema rijeda al to moze sve biti i do cokolade,meni se nije desavalo,pa slobodno stavite i vise !

1 komentar:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • OVO JE NAJBOLJI BUREK KOJEGA ĆETE IKADA PROBATI, A GOTOV JE ZA TREN!
      24.11.2015 - 0 Comments
      Ukusnom bureku malo tko može odoljeti, bez obzira na to što temperature iziskuju nešto laganiju prehranu.…
    • IZUZETNO JEDNOSTAVNI KOLAČ BEZ PEČENJA KOJI ME OČARAO: PURE PLEASURE
      17.06.2015 - 0 Comments
      Sastojcijedne gotove kore za rozen-tortuVanili-krema:1,5 l mlijeka4 vrećice pudinga od vanilije10 jušnih…
    • SOČNE HURMAŠICE: KO BI IM ODOLIO!
      20.10.2015 - 0 Comments
      Jednostavne su, tope se u ustima :) Sastojci: google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; …
    • PUN MJESEC POJAVIĆE SE NA BOŽIĆ: Ako želite novac, evo šta da izgovorite tog dana koji smo čekali 38 godina
      17.12.2015 - 0 Comments
      google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot = "6472661137"; google_ad_width…
    • Isprobajte ovaj ukusni zdravi hljeb prepun zdravih sjemenki - HLJEB BEZ BRAŠNA
      14.11.2015 - 0 Comments
      Sastojci 4 jaja 100 ml vode 90 gr oraha google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; …
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.