14. 11. 2015.

DEFINITIVNO NAJOMILJENIJI KOLAČ SA MAKOM SVIDIO MI SE ODMAH NAKON PRVOG ZALOGAJA SOČAN,UKUSAN NEODOLJIV

By admin   Posted at  18:12   No comments



Sastojci
Biskvit:
180 g brasna


1 prasak za pecivo
130 g secera
1 vanilin secer
4 jaja (220 g)
180 g maslaca
150 g kiselog vrhnja
150 g mljevenog maka
Vanila krema:
600 ml mljeka
1 kesica vanila pudinga
100 g secera,1 vanilin secer
30 g griza
140 g butera
Glazura:
150 g cokolade
2 velike zlice ulja
i jos 100-150 g buter keksa
50 ml soka od narandze za prskanje tjesta (moze i drugi po zelji)

Priprema
1.
Pripremiti kalup (dublji 25x30 cm)oblozen sa papirom za pecenje.Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 180°C
U dubljoj posudi maslac i secer pjenasto izmjesati toliko dugo da smjesa postane fina i pjenasta.
2.
Sad dodavati jaja (ali ne sve odjednom,jedno po jedno cjelo vrjeme mjesati mikserom na najacoj brzini).
Kad ste dodali sva jaja sad dodati vrhnje i na samom kraju brasno pomjesano sa makom,praskom za pecivom i vanilinim secerom.Mjesati sad samo toliko da se svi sastojci fino sjedine.
Izruciti smjesu u pleh i peci 30-35 minuta (proba cackalicom).
3.
Kad se ispece biskvit izbosti ga na vise mjesta sa cackalicom i porskati sa sokom (ako vise volite mozete porskati sa istom kolicinom zagrijanog mljeka) te sad poceti spremati kremu:
Mljeku dodati secer,puding prah,vanilin secer i zicom dobro izmjesati (dok je hladno jos) dodati tome sitno nasjecen buter i staviti na stednjak te kuhati cjelo vrjeme zicom mjesati ne na jakoj vatri.


Kad pocne da se zagrijava dodati griz i kuhati dok se pocne fino zgusnjavati,pojavljivati mjehurici.
4.
Maci kremu sa stednjaka i odmah je jos vrelu usuti u pleh preko kore.
Odmah raspodjeliti preko buter kekse i premazati sa cokoladnom glazurom koju ste zajedno sa uljem istopili iznad pare.

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • KAD JEDNOM PROBAŠ OVE KRUMPIRE, JEDEŠ SAMO NJIH: Recept zbog kojega ćete se tući za još jedan komadić…
      03.07.2015 - 0 Comments
      Omiljeni krumpiri uz tradicionalnu pripremu mogu odjenuti i posve novo ruho, ako ih se omota najobičnijom…
    • Ona je učinila da joj duboke pore i ožiljci nestanu sa lica: Pitate se kako? Pogledajte video!
      24.01.2016 - 0 Comments
      Velike, otvorene pore su uzrokovane prljavštine i bakterija koje iritiraju vašu kožu. Čini se da je nakon…
    • JUICE OD MRKVE I NARANDŽE BEZ ADITIVA A BOLJI OD SKUPI KUPOVNI SOKOVA A DOĐE GA DOSTA
      28.10.2015 - 0 Comments
      Ovo je idealno, a zdravije rješenje od kupovnih ! Sastojci google_ad_client =…
    • (VIDEO) URADI SAM: KAKO DA NAPRAVITE ROŠTILJ, RAŽANJ I MALU PUŠNICU U SVOM DVORIŠTU
      05.12.2015 - 0 Comments
      Ako ste ljubitelj dimljenog mesa i đakonija sa ražnja ili roštilja, ovo je nešto što morate da imate u…
    • JEDNOSTAVNE TURSKE POGAČICE
      27.12.2015 - 0 Comments
      Izvrsne su kao pecivo za doručak i slažu se sa svim mogućim slanim i slatkim namazima, a posebno sa svježim…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.