04. 11. 2015.

EXTRA BRZA ROĐENDANSKA ČOKOLADNA TORTA

By admin   Posted at  23:40   1 comment

Ovo je bila moja ekstra brza i fina rođendanska torta, savršena za čokoljupce 



Sastojci
Tijesto:
9 žumanjaka
150 grama čokolade za kuhanje
200 grama mljevenih oraha
100 grama brašna


200 grama šećera
200 grama maslaca ili margarina
1 vanilin šećer
pola praška za pecivo
...


  9 bjelanjaka
50 grama šećera
par zrna soli
Krema:
500 ml slatkog vrhnja
300 grama čokolade za kuhanje
150 grama šećera u prahu
2 žlice ruma
Ostalo:
čokoladne mrvice za ukrašavanje

Priprema
1.
Zagrijati slatko vrhnje do vrenja, maknuti s vatre pa u njega ubaciti natrganu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi i nastane jednolična krema. Ohladiti do pola pa staviti u hladnjak da se potpuno ohladi.
2.
Za tijesto otopiti čokoladu. Bjelanjke sa šećerom i soli umutiti u čvrsti snijeg.
3.
Uključiti pećnicu na 180 stupnjeva C.
4.
U većoj zdjeli miksati malo omekšali maslac sa šećerom i vanilin šećerom. U pjenasti maslac dodavati jedno po jedno žumance i miksati dalje. Dodati otopljenu čokoladu, miksati dalje, zatim dodati orahe i brašno pomiješano s praškom za pecivo naizmjenično. Po potrebi uz orahe i brašno dodati par žlica snijega od bjelanjaka radi lakšeg miksanja. Na kraju lagano umiješati preostali snijeg od bjelanjaka.
5.
Dva pleha od pećnice obložiti papirom za pečenje. Na svaki uliti polovinu smjese i rasporediti do rubova. Radi lakšeg mjerenja može se stavljati jednak broj žlica smjese na svaki pleh.
6.
Peći 20 minuta na 180 stupnjeva C.
7.
Pečene kore ostaviti da se ohlade.
8.
Ohlađenoj smjesi slatkog vrhnja i čokolade dodati šećer u prahu i miksati da postane jednolična krema. Na kraju umiješati i rum.
Slaganje:
1.
Od svake kore odrezati 1/3 po po kraćem dijelu - ovi uži dijelovi zajedno tvoriti će srednju koru.




  Ako do sada niste, evo prilike da prvi puta kod izrade kolača koristite metar ili ravnalo za mjerenje :))
2.
Prvu veću  koru (veličine 2/3) namazati trećinom kreme, zatim na kremu položiti one dvije manje kore (2 x 1/3) i dobro ih priljubiti tako da se kasnije ne vidi da ustvari nisu od jednog komada. Ponovo premazati trećinom kreme i pokriti drugom većom korom (veličine 2/3). Premazati ostatkom kreme i posuti čokoladnim mrvicama i staviti na hlađenje.
Posluživanje
Tortu možete preliti čokoladnom glazurom ili ukrasiti po vlastitoj želji.  Fete se režu kao što je prikazano na slici, od svakog reda po dvije fete - nisu velike ali su jako zasitne i sasvim dovoljne za jednu porciju.
Mislim da bi ove mjere odgovarale kalupu za torte promjera 26 cm.

1 komentar:

  1. Pravila sam ovu tortu i mogu reci da je fantasticna i da se brzo pravi. Vrlo je ukusna. Pravila sam je u manjoj tepsiji precnika 25 cm. i ispale su mi 5 korice, fila mi je bilo dosta za celu tortu. Prelila sam je cokoladom, prelepa je

    OdgovoriIzbriši

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • Predobra MAFIN TORTA !
      20.06.2015 - 0 Comments
      Mafini:2 jaja7 zlica secera100gr. istopljene cokolade1 zlica kakaa250 gr. brasna1 prasak za pecivo …
    • NOVI JAFFA KOLAČ ZAISTA ODLIČAN TOPLO GA PREPORUČUJEM
      01.11.2015 - 0 Comments
      Sastojci kora: 3 kom. jaja 2 zlice praska za pecivo 1 paketic Vanilin šećer u prahu Dolcela 100 ml.…
    • DORUČAK ZA DJECU SA KOJIM NIKADA NEĆETE POGRIJEŠITI: MLIJEČNE ROLNICE!!
      24.06.2015 - 0 Comments
      Sastojci– 5 dl tople vode– 1.5 dl (65 gr) mlijeka u prahu– 12 gr suhog kvasca– 800-900 gr brasna– 50 gr…
    • PARFE TORTA
      16.07.2015 - 0 Comments
      SastojciTijesto4 bjelanjka5 dkg šećera5 dkg brašna2 žlice tople vodemalo praška za pecivomalo mlijekaKrema4…
    • Izlječite štitnu žlijezdu pomoću ovog RECEPTA ruske narodne medicine!
      14.07.2015 - 0 Comments
      Ako patite od poremećaja lučenja hormona štitne žlijezde, probajte ovaj neverovatan recept ruske narodne…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.