02. 11. 2015.

KRASNA KOKOS BAJADERA: Jednostavna za napraviti, jako dekorativna i ukusna i još bez pečenja!



Evo još jednog posnog kolača sa keksom i kokosom, pogodnog za posne slavske trpeze.

Sastojci
300 g šećera


200 ml vode
250 g margarina
300 g mlevenog keksa
100 g kokosa
glazura
100 g bele čokolade
3 kaš ulja


Priprema
1.
Šećer i vodu stavite u šerpicu i kad provri kuvajte još 3-4 minuta. Dodajte margarin i mešajte da se rastopi. Zatim dodajte mleveni keks i kokos i sve dobro umešajte

2.
Smesu izlijte u pleh obložen folijom i ostavite da se stegne. Od polovine ove smese možete napraviti kuglice i uvaljati ih u keks npr.

3.
Otopite na pari čokoladu sa uljem i prelijte bajaderu, pa kad se stegne isecite na štanglice. Bajaderu možete preliti i belim fondanom napravljenim od prah šećera i malo vode.

4.


Kalup u kome sam ja razlila smesu je bio mali jer sam radila 1/3 mere (toliko mi je trebalo za tu priliku ;)) i on je dim. 15x10. Znači, za celu meru puta tri ;), otprilike 45x30 ili nešto slično neće napraviti bitniju razliku u visini.

Nema komentara:

Objavi komentar