Sastojci
ZA KORU
2 jajeta
200 gr šećera
1 dl ulja
/>1 dl mleka
ZA KORU
2 jajeta
200 gr šećera
1 dl ulja
/>1 dl mleka
1 dl skuvane nes kafe
200 gr brašna
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
ZA KREM200 gr brašna
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
7 dl mleka
3 kašike šečera
2 kašike gustina
1 vanilin šećer
1 puding od vanile
150 gr mlevene plazme
100 gr bele čokolade
250 gr margarina
3 kašike šečera
2 kašike gustina
1 vanilin šećer
1 puding od vanile
150 gr mlevene plazme
100 gr bele čokolade
250 gr margarina
JOŠ
200 gr šlaga
100 gr čokolade za kuvanje
2 dl mleka
200 gr šlaga
100 gr čokolade za kuvanje
2 dl mleka
Priprema
1.
Mikserom umutite jaja sa šećrom pa kada se šećer otopi dodajte ulje, mleko i nes kafu. Na kraju lagano umešajte mešavinu brašna, kakaoa i pr. za pecivo. Sve dobro sjedinite i masu ulijte u okrugli pleh (24-26 cm) na koji ste stavili pek papir. Pecite oko 15 min. na 180 st.
2.
Mikserom umutite jaja sa šećrom pa kada se šećer otopi dodajte ulje, mleko i nes kafu. Na kraju lagano umešajte mešavinu brašna, kakaoa i pr. za pecivo. Sve dobro sjedinite i masu ulijte u okrugli pleh (24-26 cm) na koji ste stavili pek papir. Pecite oko 15 min. na 180 st.
2.
Pečenu koru ohladite i isecite popreko 2 puta tako da dobijete 3 kore a po želji možete koru preseći i na 2 dela. Za krem sipajte mleko u odgovarajući sud, dodajte šećer, vanilu, puding i gustin, sve dobro izmešajte da nema grudvica pa stavite na šporet da se kuva dok se ne dobije potrebna gustina. Sklonite sa vatre, pa u mlak puding dodajte margarin i sve dobro mikserom umutite. Dobijeni puding podelite na dva dela pa u jedan dodajte ml.plazmu i dobro umutite mikserom. U drugi deo dodajte blago otopljenu čokoladu i takođe umutite mikserom.
Posebno umutite šlag sa hladnim mlekom pa u prvi krem dodajte 4-5 kašike a u drugi 3 kašike i lagano umutite mikserom.
3.
Stavite prvu koru na okruglu tacnu za tortu, premažite je polovinom prvog krema pa preko nje nanesite polovinu drugog krema – stavite drugu koru, pa ostatak prvog krema, preko ostatak drugog krema – stavite treću koru.
Posebno umutite šlag sa hladnim mlekom pa u prvi krem dodajte 4-5 kašike a u drugi 3 kašike i lagano umutite mikserom.
3.
Stavite prvu koru na okruglu tacnu za tortu, premažite je polovinom prvog krema pa preko nje nanesite polovinu drugog krema – stavite drugu koru, pa ostatak prvog krema, preko ostatak drugog krema – stavite treću koru.
Tortu ukrasite čokoladnim glazurom i ostatkom šlaga po vašem ukusu.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari: