30. 11. 2015.

NAJUKUSNI BRZI KOLAČ BEZ PEČENJA KOJI SAM DO SADA PROBALA,STVOREN ZA UŽIVANJE: VUKOVARSKE KOCKE

By admin   Posted at  23:52   No comments




Sastojci:

1 pakovanje rozen kora
Bijela krema
5 dcl mlijeka
2 pudinga od vanilije + 125gr šećera
100gr bijele čokolade


5dkg mlijeka u prahu
100gr margarina
100gr lemon curd creme
Tamna krema
5dcl mlijeka
2 pudinga od vanilije + 125gr šećera
100gr crne čokolade (60% kakaa)
150gr lješnjaka
100gr margarina
Glazura
100gr tamne čokolade
50gr margarina
1 mala žličica ulja
Priprema
1.
Najprije popržite lješnjake, ogulite koricu i sitno sameljite.
Za bijelu kremu
1.
Puding sa šećerom izmješajte u 0,5 dcl mlijeka da dobijete glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka
zakuhajte, pa mu dodajte puding i kuhajte nekoiliko minuta kao što inaće kuhate pudinge. U vrući puding
umiješajte izlomljenu bijelu čokoladu i lemon curd cremu dok vam se sve fino ne poveže. Malo prohladite i u
mlako umiksajte margarin koji ste izmiksali s mlijekom u prahu. Ostavite da se potpuno ohladi.

Za tamnu kremu
1.
Puding sa šećerom izmješajte u 0,5 dcl mlijeka da dobijete glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka
zakuhajte, pa mu dodajte puding i kuhajte nekoiliko minuta kao što inaće kuhate pudinge. U vrući puding
umiksajte kockice tamne čokolade i mljevene lješnjake. Umlako umiksajte margarin. Ostavite da se potpuno
ohladi. Obje kreme pokrijte prozirnom folijom dok vam se hlade da vam se ne stvori korica na vrhu.
Slaganje kolača
1.
Na tacnu stavite prvu koru i premažite s četiri žlice tamne kreme. Pokrijte drugom korom, malo ju dlanovima
zagladite, pa premažite s četiri žlice bijele kreme. Ponovo pokrijte korom, pa postupak ponavljajte dok ne
potrošite kreme. Zadnju koru ne premazujte. Meni je ova količina bila dovoljna za dobiti četiri sloja bijele i četiri
sloja tamne kreme. To će ovisiti i o veličini vaših kora.
2.
Kad ste kolač nafilovali, pokrijte ga papirom za pečenje, položite na njega neku dasku ili tepsiju veličine kora i
opteretite s nekih dva tri kilograma. Ostavite preko noći tako opterećeno na sobnoj temperaturi.


3.
Kolač prelijte glazurom. Ja sam koristila ovu glazuru. Sad stavite u frižider da vam se glazura lijepo stegne.
Kolač je kremast i fino se reže, a još je ukusniji kad ostane jedan dan i kad korice upiju kremu.


0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • Da li ste mudar ili obican roditelj? 7 razlika između običnog i mudrog roditelja.
      01.01.2016 - 0 Comments
      Svi smo mi proživeli detinjstvo, ali često zaboravljamo na to. Duboko u sebi znamo kako pravilno…
    • BRZI KREMASTI KOLAČ BEZ PEČENJA
      15.01.2016 - 0 Comments
      Sastojci: piskote 6 slag kremi google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot =…
    • BABOVKA! DOMAĆE JE DOMAĆE…
      20.10.2015 - 0 Comments
      Još jedan recept za kuglof, a po češki je Babovka… mek, sočan i lagan… kako bi moji rekli “kao kupovni”……
    • Tukao je ćerku (9) svaki dan, a onda su se pred vratima pojavili BAJKERI! (VIDEO)
      21.12.2015 - 0 Comments
      Već godinama je Karen i njena kćerka zlostavljana od strane njenog muža. Vremenom joj je bilo muka od…
    • “REZANJE KOLAČA” – DANAS ĆU VAM OTKRITI SVOJU MALU TAJNU REZANJA KOLAČA,KAKO DA VAM SVI KOLAČI BUDU ISTI I SAVRŠENO ODREZANI :) :) NDAM SE DA ĆE VAM BITI OD POMOĆI
      24.10.2015 - 0 Comments
      Sastojci: samo dobra volja Priprema: 1. Svoju prvu ozbiljnu količinu kolača pekla sam za 1. rođendan…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.