25. 11. 2015.

NEODOLJIVI KROMPIR

By admin   Posted at  00:39   No comments



Krompir volim na sve načine koje sam do sad upoznala
Sastojci
Sve što je potrebno


1 i pol kg krompira
pola litre vrhnja za kuhanje
2 dl mlijeka
1 dl ulja
1 vrećica praha juhe od gljiva
nešto papra, vegete i peršunova lista
po želji sira po svemu

Priprema
1.
Oguliti krompir i narezati na ploške. Začiniti paprom i vegetom i izmiješati.
2.
Prah juhe od gljiva pomiješati sa vrhnjem bez grudica, pa dodati mlijeko i ulje, te peršun sitno sjeckan i izmiješati.
3.
Krompir složiti u tepsiju promjera 30-ak cm i preliti pripremljenim vrhnjem i sastojcima.
4.
Peći u već zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 35-40 minuta.
5.
Na kratko izvaditi van i obilato posuti ribanim sirom onoliko koliko volite.
6.


Vratiti na još 10-ak minuta da se sir otopi.
Posluživanje
Ovako prirpemljen krompir je sočan i zasitan. Uz neku salatu po želji može zamijeniti obrok. Sir nije nužno staviti, ali u mojoj kuhinji je nezaobilazan za ovakva jela. Kod vegete oprezno zbog soli u juhi i slanosti sira. Dobar tek želim :)
http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • KITNIKES ILI SIR OD DUNJA- STARINSKA POZNATA POSLASTICA
      30.10.2015 - 0 Comments
      SASTOJCI 2 kg očišćenih dunja isečenih na kockice 1 kg običnog šećera 400 gr smeđeg šećera malo…
    • (VIDEO) POSLASTICA ZA 3 MINUTA: Stavila je brašno u šolju, a kolač koji je prste da poližeš!
      06.07.2015 - 0 Comments
      Sve što vam za ovaj kolač treba jeste jedno jaje, malo mleka, ulje, brašno, prašak za pecivo i šećerKolač u…
    • BOSANSKI LOKUMI - Recept jos od moje bake ko zna koliko star…Tope se u ustima,sto duze stoje to su bolji
      17.11.2015 - 0 Comments
      Sastojci 250 gr putra sobne T ½ kg brasna google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; …
    • Hljeb koji se ne mijesi
      22.12.2015 - 0 Comments
      Jednostavan hljeb bez puno muke. hljeb-koji-se-ne-mijesi1 Sastojci – 600 gr brašna – 500 ml vode …
    • BRZA PIZZA BEZ KVASCA BEZ MEŠANJA I NARASTANJA TESTA SAMO PECITE I TO JE TO…
      06.11.2015 - 0 Comments
      Dok kazete keks, testo za pizzu je spremno, nema mesenja, narastanja..nicega, a testo je jaaako meko,…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.