13. 11. 2015.

RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE



Sočno i slatko!

Sastojci
Testo


3 jaja
125ml ulja
300g brašna
150g šećer
vanila secera
Prašak za pecivo Docela
1dl mleka


  125g putera
200ml slatke pavlake
100g čokolade
100g šećera
2dl mleka
250g Kokosova brašna Dolcela

Priprema
1.
Belanca i šećer umutiti, dodati ulje, polovinu brašna i prašak za pecivo i na kraju jedno po jedno žumance...onda mleko i na kraju ostatak brašna. Razliti u pleh 26x40 i staviti pek papir, peći na 180C oko 20 minuta.
2.




  Ovamo uotopiti puter sa slatkom pavlakom i šećerom, dodati čokoladu uliti mleko i sve izmešati.
Kad se malo ohladi prethodno spremljen patišpanj, iseći ga na kocke i natopiti sa svih strana u prethodno napravljenu smesu i na kraju uvaljati u kokos...

Nema komentara:

Objavi komentar