Sastojci :
100 gr secera u prahu
260gr brasna (pola ostro, pola meko)
150gr pecenih mljevenih ljesnjaka
210gr hladnog maslaca 1 kasika hladnog mlijeka
20 gr vanilin secera
1 kasicica praska za pecivo
prstohvat soli
150 gr secera u prahu za uvaljavanje kiflica
Priprema 1. Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i pustiti da odmori bar jedan sat u frizideru. 2. Nakon sto se tijesto odmorilo, otkidati manje komade, oblikovati ih u kiflice ili utiskivati u kalup. 3. Kiflice peci 12 minuta na 170 stepeni. Pecene kiflice kratko prohladiti u plehu ill kalupu pa ih jos tople uvaljati u secer u prahu! Posluživanje Ohladjene kiflice spremiti u limenu kutiju oblozenu masnim papirom. Tako spremljene kiflice ostaju svjeze i do 10 dana. Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari: