14. 11. 2015.

Zabilježite ovaj super recept za KROFNE, jedino će vam on uvijek trebati!

By admin   Posted at  12:02   1 comment



Kada pomislite na detinjstvo i slatkiše, sigurni smo da većini vas prvo na pamet padnu tople, mekane bakine krofne posute vanilinim ili šećerom u prahu ili jednostavno premazane (vrlo često umočene laugh) u neki domaću džem !

Mi svakako pomislimo na njih i prosto nam krene voda na usta, jer domaća kuhinja nam je uvek bila i omiljena kuhinja !

Sjajna stvar kod domaćih krofni jeste što se jako brzo spremaju i izdašne su – njima možete ,,zasladiti” celu porodicu, a i pola komšiluka smiley !

Ukoliko biste volele da ih spremite jedno veče i obradujete ukućane pogledajte recept i saznajte kako.

Potrebni sastojci :

500 g brašna,
2 jajeta,


Sveži kvasac,
100 ml ulja,
300 ml mleka,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera ,
Narendana korica narandže ili limuna,
Ulje za prženje,
Šećer u prahu za posipanje.



Priprema:

Korak 1: Brašno ubacite u dublji sud, pa dodajte jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koricu narandže i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešajte i umesite kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste.

Korak 2: Prekrijte testo čistom krpom i ostavite oko 45min da nadođe. Kada je testo nadošlo izvadite ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom i modlom, ili ako nemate možete i čašom, vadite krugove za krofne. Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa, pa ostavite krofne da odstoje jos 15ak minuta na brašnjavoj površini da se ne bi zalepile.



Korak 3: U dubljoj šerpi zagrejte veću količinu ulja i polako ubacujte krofne da se prže. Nemojte ih pržiti na najvećoj temperaturi već smanjite na srednje.

Dovoljno je po par minuta sa obe strane. Gotove krofne dobro ocedite (kod Kineza možete pronaći jednu vrlo korisnu spravicu sa mrežicom za vađenje i ceđenje krofnica) i stavljajte ih na salvetu da upije višak ulja.



Na kraju pospite ih šećerom u prahu, vanilim šećerom ili premazati domaćim džemom ! Prijatno !



http://milicinakuhinja.blogspot.com/

1 komentar:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.