17. 11. 2015.

ZALIVENA PITA SA VIŠNJAMA U MOJOJ PORODICI OMILJENA POSLASTICA SA VIŠNJAMA PREDOBRA JE...

By admin   Posted at  00:25   No comments

Sočna, slatka, prelivena šerbetom, ova pita je za prave ljubitelje slatkiša



Sočna, slatka, prelivena šerbetom, ova pita je za prave ljubitelje slatkiša ;)

Sastojci
    1 pakovanje kora za pitu
    fil
    4 kom jaja
    1 čaša* šećera
    1 čaša ulja


    1 čaša jogurta
    1 čaša griza

      1 kesica praška za pecivo
    700-800 g višanja
    preliv
    4 čaše vode
    2 čaše šećera
    1 kesica vanil-šećera

Priprema
    1.
    *Mera je čaša je od jogurta, od 180 ml
    Prvo pripremite fil. Jaja i šećer penasto umutite mikserom.Dodajte griz pomešan sa praškom za pecivo, ulje i jogurt. Sve zajedno umutite još malo dok se ne povežu sastojci.
    Višnje operate, očistite od koštica i ocedite.
    2.
    Kore razdvojite i podelite na 6 gomilica po 3 kore. Ostale kore, ako vam preostanu u pakovanju, odložite ili iskoristite za nešto drugo. Ovde vam je potrebno samo 18 kora za 6 finih i tankih rolatića.
    3.
    Prvu koru raširite i premažite sa 4-5 kašika fila, drugu stavite preko i uradite isto tako, pa stavite treću koru. Nju ne premazujete filom već po ivici poređate višnje. Pravite male gomilice od višanja i ređajte ih gusto jednu do druge kako bi vam pita bila bogata i lepo okrugla kada je smotate. Dakle, kada ste poređali višnje, urolajte kore u tanak i okrugao rolatić lagano pritiskajući i oblikujući ga. Tako uradite i sa preostalim korama.Pleh  od rerne premažite sa malo ulja i ređajte rolate praveći mali razmak između. Poprskajte pitu sa malo ulja odozgo pre pečenja.
    4.



      Ispecite  pitu u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni odozgo. Meni je bilo potrebno oko 15 minuta, a vi dužinu pečenja prilagodite svojoj rerni. Izvadite pitu i ostavite je da se ohladi. Hladnu pitu isecite na parćad i prelijte vrućiim sirupom.
    5.
    Priprema sirupa: šećer stavite u šerpu zajedno sa vanil-šećerom, prelijte vodom i kuvajte dok ne provri povremeno mešajući da bi se šećer rastopio. Kuvajte 10-ak minuta, ne treba da bude gusto kao za baklava. Vreo sirup prelijte preko ohlađene i isečene pite, prohladite malo i poslužite.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • BANANA EXSPRES DESERT
      20.06.2015 - 0 Comments
      gotov za tren…nestane za tren…..Sastojcismjesa2 bananepola limuna sok1 žlica meda2 male žlice smeđeg…
    • Znate li šta dobijete kada lovorov list prelijete maslinovim uljem i zagrijete na vatri? Iznenadit će vas!
      03.01.2016 - 0 Comments
      Lovorov list je dobro poznat i omiljen začina, a dugo je imao posebno mjesto u našim kuhinjama. No, malo tko…
    • ONE HOUR ROLLS: Fantasticna peciva koja se kao sto sam naziv kaze naprave za 1 sat.Moja djeca ih obozavaju.
      04.11.2015 - 0 Comments
      google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot = "3545461533"; …
    • TUFAHIJE TORTA
      03.01.2016 - 0 Comments
      SASTOJCI 6-7 jabuka voda šećer google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot =…
    • KUĆNA SREĆA – Biljka koja UNOSI VESELJE U SVAKI DOM
      23.01.2016 - 0 Comments
      Kućna sreća (latinski naziv- Helxine soleirolii) je biljka za koju se vjeruje da donosi sreću i veselje u…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.