Dekorativnih peciva, kruha i pogaca nikad dosta. Evo nesto novo, lijepo i vrlo jednostavno za raditi.
Sastojci
800 gr brasna (pomijesati ostro, meko i puder brasno)
3 dcl vode
3 dcl mlijeka
1 kasicica soli
1/2 dcl ulja
1 kesica suhog kvasca i malo secera
1 jaje
2 kasike brasna
1 kasika soli
vode po potrebi
Priprema
1.
Zamijesiti tijesto od svih navedenih sastojaka, i ostaviti na mlakom mjestu pokriveno, da nadolazi. Nadoslo tijesto podijeliti na 16 loptica. Svaku malo premijesiti i ponovo ostaviti 15-tak minuta da nadolazi.
Aparat za kruh skratit ce vam vrijeme mijesenja, ako ga imate!
2.
Lopticu staviti na pobrasnjenu povrsinu i oklagijom razvaljati na pravougaoni oblik. Sa sire strane urolati i tako urolano jos malo dlanovima rastanjiti u dugi "stapic". Isto uraditi sa ostalim lopticama.
3.
U tepsiju oblozenu pek papirom sloziti sve stapice formirajuci blagi polukrug, oblik banane.
Razmutite dvije kasike brasna sa kasikom soli i malo vode (masa treba da je gusca nego za palacinke), sipati u tubicu sa pipkom ili u kesu kojoj cete odsjeci vrh, i blagim pristiskom povuci dvije crte na "bananama".
4.
Ostavite da malo nadodju a potom ih ubacite u rernu zagrijanu na 170 C. Pecite ih dok blago ne porumene, otprilike 35 minuta.
Sluzite tople, mada su i hladne jako dobre!
13. 12. 2015.
Home
» BANANA PECIVO
BANANA PECIVO
By admin
Posted at 01:28
No comments
- 20.10.2015 - 0 CommentsSastojci google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot = "3545461533"; …
- 06.07.2015 - 0 CommentsBez pečenja! Sa finom podlogom od keksa i bele čokolade, bogata kremastim filom. Sa bananama i prelivom od…
- 06.07.2015 - 0 CommentsSastojciKora250 g mlevenog keksa ( po mogucstvu plazma ;))40 g putera100 ml soka od breskve, kajsije ili…
- 17.06.2015 - 0 CommentsKolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila…
- 19.06.2015 - 0 CommentsVecina od nas zna za ovo tradicionalno jelo u Sumadiji, ali za one koje bi ipak probale sledi recept sa…
Popular Posts
Pokreće Blogger.
0 komentari: