28. 12. 2015.

DANSKO PECIVO! NAJMEKSE I NAJLEPSE PECIVO KOJE SAM IKADA PRAVILA! RECEPT IZ SVESKE MOJE MAME STAR BAR 20 GODINA!

By admin   Posted at  00:06   No comments



Sastojci

testo
1 kg belog brasna tip 400
1/2l mleka
2dl tople vode
1 kockica svezeg kvasca


1 kesica praska za pecivo
1 kasicica secera
1 kasicica soli


1 soljica ulja

fil 1
250gr margarina
2 zumanceta

Fil 2
3 kriske tvrdog kravljeg sira
1 puna velika kasika kajmaka

Fil 3
300 gr sunke
7-8 kiselih krastavcica
premazivanje
2 belanceta
susam za posipanje

Priprema
1.


U toploj vodi razmutiti kocku svezeg kvasca, dodati 1 kasicicu secera i 1 kasicicu brasna i ostaviti na toplom da kvasac nadodje. U serpi ugrejati mleko. Kada kvasac nadodje pomesati ga sa mlekom. U vangli pripremiti brasno, dodati so, prasak za pecivo i sev lepo promesati. U brasno staviti kvasac sa mlekom i vodom i dodati soljicu ulja. Umesti glatko meko testo. Staviti testo u posudu za mesenje i pokriti je suvom i cistom krpom. Ostaviti na toplom da udvostruci velicinu.
2.
Dok testo narasta, pripremiti filove.
Fil 1 - Penasto umutiti margarin sa 2 zumanceta.
Fil 2 - Izmrviti sir i dobro ga sjediniti sa kajmakom.
Fil 3 - Sitno iseckati sunku i krastavcice i pomesati.
3.
Kada testo udvostruci velicinu, istresti ga na pobrasnjenu radnu povrsinu, premesiti ga i podeliti na dva jednaka dela. Jedan deo rastanjiti u obliku pravougaonika debljine 0.5cm.
4.
Potom dobijeni pravougaonik premazati polovinom fila1, pa na njega naneti polovinu fila 2 i polovinu fila 3.


5.
Pravougaonik urolati. Rolat rukama pritisnutu kako bi se istanjio i dobio oblik tanjeg pravougaonika.

6.
Pravougaoni rastanjeni rolat iseci na trouglove.

7.


Trouglove redjati na pleh oblozen pek papirom i premazati ih umucenim belancetom. Posuti sa malo susama.

8.
Rernu ugrejati na 200C i peci pecivo oko 20-25 min. Dok se pece prvi pleh od prvog rolata, postupak ponoviti sa drugim delom testa.
9.
Od ove mere izadju dva velika pleha od sporeta.
Posluživanje
Sluziti ih tople uz dodatak jogurta ili nekog drugog mlecnog proizvoda po izboru!!!

Tagovi
pecivopecivadizana-tijestaslano-pecivoslana-pecivanininopeciva-soleni...prikaži sve

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • BRZO SE PRAVE I JOS BRZE POJEDU: KUGLICE OD POMORANDZE, KOKOSA I KEKSA MORATE PROBATI !
      30.10.2015 - 0 Comments
      BRZO SE PRAVE I JOS BRZE POJEDU: KUGLICE OD POMORANDZE, KOKOSA I KEKSA MORATE PROBATI ! SASTOJCI 1…
    • SUHI ROLAT OD KOKOSA BEZ PEČENJA
      19.06.2015 - 0 Comments
      Za ovaj rolat sam stvarno dobila punooo upita, pa sam se potrudila da vam ga nabavim. Rolat je radila moja…
    • Kolač od jabuka i čokolade
      08.10.2015 - 0 Comments
       Sastojci za biskvit: - 4 jaja - 7 žlica šećera google_ad_client =…
    • Znate li šta dobijete kada lovorov list prelijete maslinovim uljem i zagrijete na vatri? Iznenadit će vas!
      03.01.2016 - 0 Comments
      Lovorov list je dobro poznat i omiljen začina, a dugo je imao posebno mjesto u našim kuhinjama. No, malo tko…
    • LEDENI BANANA KOLAČ: LAGANI I OSVJEŽAVAJUĆI KOLAČ, POSEBAN JER JE BEZ ULJA I MARGARINA!
      04.11.2015 - 0 Comments
      SASTOJCI BISKVIT 6 bjelanjaka 8 kašika(punih) šećera google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; …
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.