Sastojci:
4 manje oblande (ili dve velike i prepoloviti)
1. fil:
2oo g suve smokve
1oo g suve grozdje
1 pomorandza (sok)
50 – 100 g secera u prahu *
2. fil:
200 g mlevene orase
100 ml vruceg mleka
100 g secera u prahu
1 kasika ruma
3. fil:
4 zumanaca
100 g secera u prahu
1/2 limuna (sok)
150 g margarina / maslaca
Glazura:
100 g cokoladu za kuvanje
10 kasicica ulja
Priprema:
1.
1. fil:
smokve, grozdjice i sok od pomorandze sameljiti i na kraju dodati secer
2.
2. fil:
promesati vruce mleko sa orasima, secerom i rumom
3.
3. fil:
zumanca kuvati sa secerom na pari, dok nije fina gusta krema, maknuti sa vatre i ostaviti da se ohladi pa dodati sok od limuna i margarin/maslac
4.
onda redjati oblandu (naopacki, znaci na male kockie filovati) 1. fil – oblanda – 2. fil – oblanda 3. fil – oblanda
ostaviti je da se malo stegne pa je preliti sa cokoladnom glazuru
Posluživanje:
* u fil sa smokvama dodajte secer po ukusu, smovke ko je sam ja imala su bile preslatke, tako da sam samo stavila 50 g secera i stavite po vasem ukusu
19. 12. 2015.
Home
» “GOGINE BEĆAR KOCKE” ZNAM DA IMA VEC RECEPT ZA OVE PREDIVNE KOCKE, ALI IPAK SAM ODLUCILA DA POSTAVIM RECEPT.. PO MENI MALO BOLJA VERZIJA ;)
“GOGINE BEĆAR KOCKE” ZNAM DA IMA VEC RECEPT ZA OVE PREDIVNE KOCKE, ALI IPAK SAM ODLUCILA DA POSTAVIM RECEPT.. PO MENI MALO BOLJA VERZIJA ;)
By admin
Posted at 01:54
No comments
- 27.12.2015 - 1 CommentsDa li znate da je heljda vrlo zdrava i korisna namirnica, koju bi ste trebali uključiti u svoju ishranu.…
- 12.12.2015 - 0 CommentsInternet je čudo! Svakodnevno naiđemo na neki genijalni savjet ili uradi-sam projekat koji nas u potpunosti…
- 16.07.2015 - 0 CommentsU svakoj obitelji postoji omiljeni kolač, koji se u usporedbi sa ostalima nalazi mnogo češće na jelovniku.…
- 14.07.2015 - 0 CommentsSastojci:7 kašika brašna1 suhi kvasac2 šolje mlijeka1 šolja uljaso ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu…
- 02.07.2015 - 0 CommentsTri šolice čaja dnevno smanjit će potrebu za stomatologom; crni čaj učinkovit je protiv bakterija povezanih s…
Popular Posts
Pokreće Blogger.
0 komentari: