Sastojci
500g brašna
250g margarina
2dl mlijeka
1praš. za pecivo
ribana korica limun
pekmez po želji za fil
1 vanilin šećer
prstohvat soli
Priprema
U izmješano brašno sa praškom za pecivo i prstohvatom soli dodati mlako mlijeko, i margarin izrezan na male komadiće, dodati koricu limuna i 1vanilin šećer.Sve zajedno zamjesiti u tijesto,
koje ne smije biti ljepljivo, pa ako ustreba dodati još malo brašna da se dobije lijepo glatko tijesto.
Tijesto podijeliti na 8.jednakih dijelova, svaki dio tanko razvaljati i ponovno podijeliti na 8 dijelova, na svaki dio stavljati pola žličice pekmeza ,zamotati ih i slagati na pouljenom plehu i peći oko 15-20minuta na 180C .Pečene i malo prohlađene uvaljati u šećer u prahu.
www.coolinarika.com/
12. 12. 2015.
Home
» KIFLICE- ZNAM DA RECEPATA ZA OVAJ TIP KIFLICA IMA PODOSTA, ALI JA ĆU PRIDODATI I OVAJ JER SU SAVRŠENO BRZE PRIPREME, PRHKE I PREUKUSNE.
KIFLICE- ZNAM DA RECEPATA ZA OVAJ TIP KIFLICA IMA PODOSTA, ALI JA ĆU PRIDODATI I OVAJ JER SU SAVRŠENO BRZE PRIPREME, PRHKE I PREUKUSNE.
By admin
Posted at 00:26
No comments
- 28.12.2015 - 1 CommentsBrze, ukusne i mekane pituljice koje se peku. Nema puno ulja, brzo se spremaju i svi će uživati u njima…
- 15.06.2015 - 0 CommentsSastojci:- 1 tikvica- 1 šalica krušnih mrvica- ½ šalice sira parmezana- 1-2 jaja (ovisno o veličini)- 1…
- 23.12.2015 - 0 CommentsPravim ih godinama po ovom receptu, ko god je probao sa oduševljenjem je tražio recept koji sam sada…
- 06.07.2015 - 0 CommentsZavoljeli su se kada su imali svega 8 godina. Bili su zajedno cijelog života, i poslije 75 godina skladnog…
- 25.06.2015 - 0 CommentsTomana, da li si to ti? – to pitanje ponekad Tomani Grahovac (31) iz Beograda postave i ljudi koji je znaju…
Popular Posts
Pokreće Blogger.
0 komentari: