Sastojci
ZA TESTO
10 kom jaja
10 kasika secera
10 kasika brasna
10 kasika griza
1kom praska za pecivo
1 kom vanilina secera
ZA AGDU
800 ml vode
800 gr secera
limun isecen na kriske
1 kom vanilin secera
Priprema
Jaja.secer i vanilin secer dobro umutiti mikserom dok jaja ne postanu penasta ( ne treba odvajati zumanca od belanaca ) polako dodavati brasno pomesano sa grizom i pecivom,lagano izmesati pa istresti u podmazan pleh ( podmazan uljem i brasnom ) pa peci oko 30 min na 200 stepeni..
Ostaviti da se testo potpuno ohladi pa ga preliti sa mlakim serbetom ( nikako vrelim ) pa neka otstoji malo na sobnoj tempereturi zatim prebaciti u frizider da se dobro ohladi pa uzivajte u ukusu..!!
Vodu i secer izmesati pa pustiti da se kuva 30 min
zatim umesati vanilin secer i kriske od pola limuna
pustiti da se ohladi pa mlaku agdu naliti preko hladnoga testa..Po zelji ukrasiti kriskama limuna ili kokosom …!!
09. 12. 2015.
Home
» RAVENIJA – Svim ljubiteljima agdastih kolaca toplo preporucujem..!!
RAVENIJA – Svim ljubiteljima agdastih kolaca toplo preporucujem..!!
By admin
Posted at 01:14
No comments
- 11.06.2015 - 0 CommentsPotrebno:1 kg belog krompira1 dl mleka40 g putera400 g pilećeg belog mesa400 g šampinjona1 kašika senfa,…
- 13.10.2015 - 0 CommentsSastojci polpete 500 gr. mljevenog miješanog mesa 5 žlica zobenih pahuljica 2 dl. mlijeka …
- 11.11.2015 - 0 CommentsSastojci 1 kg limuna 30 režnjeva domaćeg češnjaka 1 l vode Priprema google_ad_client =…
- 14.12.2015 - 0 CommentsSastojci Korice 800-900g brašna tip 400 2kk soli 1 kesica praška za pecivo 4 šoljice ulja 1/2 flaše piva…
- 11.06.2015 - 0 CommentsTokom konzumiranja lubenice većina ljudi odstranjuje i baca semenke.Oni koji to ne rade u jednom delu pomažu…
Popular Posts
Pokreće Blogger.
0 komentari: