30. 12. 2015.

ROLADA OD PILETINE! IZVRSNO ZA NEKU SVECANU PRILIKU ILI KADA JEDNOSTVANO POZELITE DA OBRADUJETE SVOJE UKUCANE FIIIIIIINIM RUCKOM ILI VEČEROM;))

By admin   Posted at  01:08   No comments







SASTOJCI:
1 pile sredne velicine (oko 1,7 kg)
150 g slanine u tankim listovima


1 srednja glavica crnog luka
2 snite hleba
oko 1 dl mleka


1 jaje
pesrsunovo lisce
so, biber, Vegeta
PRIPREMA

Prvo ostrim nozem pazljivo odvojiti kozicu sa pileta, pazeci pri tom da ostane cela koliko je to moguce, jer ce nam posluziti kao osnova za roladu. # Pile zatim iseci na manje komade i odvojiti meso od kostiju (od njih cemo napraviti supicu). Belo meso iseci na tanke filete a meso koje smo skinuli sa bataka i pribataka usitniti u blenderu ili sitno iseckati (krilca isto mozete ubaciti u supicu).
Crni luk sitno iseckati i proprziti na malo ulja, a hleb potopiti u mleko i ostaviti da stoji 10-tak minuta dok ne omeksa. Pripremiti nadev: izmesati meso koje smo usitnili, dodati proprzeni luk i hleb koji smo ocedili od mleka.


Sve posuti seckanim persunovim liscem i dodati jedno jaje. Zaciniti po ukusu (bice dovoljna 1 ravna kasicica Vegete, 1/2 kasicice soli i malo bibera). Preko lista od alu folije rasiriti prvo kozicu od pileta (ako se negde pocepala samo lepo namestiti), odgore rasporediti tanke listove slanine. # Preko toga staviti filete belog mesa, malo posoliti a zatim naneti pripremljeni nadev.


Sve zajedno uviti u roladu, jos malo posoliti i preliti uljem, pa zamotati cvrsto u alu foliju.
U dublji pleh sipati malo vode i spustiti tako zamotanu roladu, sve zajedno peci na 200 C oko 45-50 minuta. Izvaditi iz rerne i samo malo odmotati foliju, pa vratiti nazad u rernu da se pece jos 20-30 minuta dok korica lepo ne zarumeni.

Posluživanje:

Mozete posluziti i dok je jos toplo uz neki fini prilog od povrca, ali cete roladu ipak lakse iseci ako sacekate da se malo prohladi. Vrlo je ukusna i kad se ohladi pa se moze pripremiti i ranije… bon appetit!;))


0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • OVAKAV RECEPT ZA KRAFNE MORATE IMATI JER ONE SVIMA USPIJEVAJU
      08.01.2016 - 0 Comments
      Ovo je recept s kojim ne možete pogriješiti, prsten ili rub oko krafne  nikad ne…
    • Hrskavo-sočna pohana pileća prsa
      24.06.2015 - 0 Comments
      Sastojcioko 500 g pilećeg filea80 g brašna50 g škrobnog brašna(gustina)žličica crvene,mljevene paprikepo…
    • JEDNOSTAVAN TRIK SA ČAŠOM ZA NUTELLA HLJEB, ZA PRSTE POLIZATI
      28.11.2015 - 0 Comments
      Uz pomoc ovog trika napravite neodoljivu poslasticu za Novu godinu, a donosi ga poznati YouTuber Dave Hax.…
    • KOLAČ IZ SNOVA: Bananko
      05.12.2015 - 0 Comments
      Sastojci: google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot = "3545461533"; …
    • Potresna priča jedne učiteljice: Gospođo, danas ste mirisali kao nekada moja majka
      13.12.2015 - 0 Comments
      Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je jednu laž.…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.